"Bizar!" Reacția scoțienilor după ce au văzut ce a făcut Dan Șucu la prezentarea lui Neil Lennon

dan sucu Neil Lennon Rapid Superliga Neil Lennon și Dan Șucu, la prezentarea antrenorului la Rapid / Foto: FC Rapid 1923
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 20 Mai 2024, 16:46
Data actualizarii: Luni 20 Mai 2024, 16:51
Neil Lennon (52 de ani) a fost prezentat oficial la Rapid, iar acționarul majoritar al giuleștenilor, Dan Șucu, a oferit și el declarații.

Lennon, fost jucător și antrenor emblematic la Celtic, era liber de contract din octombrie 2022, când s-a despărțit de Omonia Nicosia. Tehnicianul din Irlanda de Nord a semnat acum un contract pe două sezoane cu Rapid și va susține marți prima conferință de presă în România.      

Presa din Scoția, surprinsă de mesajul lui Dan Șucu la adresa jucătorilor de la Rapid

Cu ocazia anunțului numirii lui Neil Lennon, Dan Șucu a transmis și el un mesaj pentru fanii Rapidului. Acționarul majoritar al giuleștenilor a explicat de ce a fost ales Neil Lennon, ce așteptări are de la nord-irlandez, dar și rolul pe care l-a avut Mircea Lucescu în perioada recentă. De asemenea, Șucu este convins că vor dispărea problemele din cadrul vestiarului. Omul de afaceri a vorbit despre "jucători care își manifestă rapidismul la 3 noaptea din discotecă", făcând o referire clară la Alexandru Albu și Andrei Borza, care au petrecut după înfrângerea cu Poli Iași, din februarie.  

Jurnaliștii de la The Scottish Sun consideră bizar "atacul" lui Dan Șucu la adresa jucătorilor de la Rapid cu ocazia numirii lui Neil Lennon. Scoțienii sunt oarecum surprinși și de pasul făcut în carieră de fostul antrenor al lui Celtic.

"Numirea lui Neil Lennon la Rapid București poate fi considerată una neașteaptă, însă este una care are sens pentru noul său șef, Dan Șucu.

Nu se întâmplă prea des ca antrenorii să plece din Scoția și să meargă în România, însă Lennon își lărgise deja orizonturile când a mers în Cipru, la Omonia Nicosia. A câștigat trofee peste tot pe unde a fost, mai puțin la Bolton, iar acum a fost întâmpinat în România de noul său șef.

După ce a confirmat numirea lui Lennon, Șucu a lansat un atac bizar la adresa modului în care se pregătesc jucătorii clubului, acuzându-i că petrec în discoteci până la 3 dimineața și că merg la schi în loc să se concentreze la fotbal. În opinia lui Șucu, Lennon este omul care poate rezolva curând această problemă", a scris The Scottish Sun, după numirea lui Neil Lennon la Rapid.

Mesajul transmis de Dan Șucu după ce Neil Lennon a fost instalat la Rapid

În cadrul aceluiași mesaj, Dan Șucu a negat că Neil Lennon va încasa la Rapid salariul apărut în presă - 1,75 milioane de euro pentru două sezoane.

"Stimați rapidiști,

Mă mulțumește faptul că domnul Neill Lennon, o legendă în Marea Britanie, atât ca jucător, cât și ca antrenor, se alătură proiectului nostru. Luând în considerare cariera sa, este cel mai titrat specialist străin venit să antreneze în România.

Dânsul vine dintr-o cultură fotbalistică, cea anglo-saxonă, bazată pe seriozitate, pe muncă, pe reușită. Cultură în care deciziile, odată luate, nu mai sunt comentate sau negociate, ci pur și simplu sunt implementate.

Un antrenor cu rezultate excepționale, experimentat, dar încă tânăr, energic, foarte autoritar, un lider adevărat. Și, în plus față de toate, un antrenor care poate lua decizii echilibrate, fără să vină în spate cu un bagaj de antipatii sau de preferințe subiective în ceea ce privește lotul.

Sunt convins că nu vom mai avea jucători care să-și manifeste rapidismul la 3 noaptea din discotecă sau de pe pârtiile de schi, sau care să se prezinte la echipă cu kilograme în plus față de greutatea optimă. Sunt, de asemenea, convins că, în sezonul viitor, pregătirea fizică, implicarea și determinarea în teren a echipei noastre vor fi la un nivel net crescut față de stagiunea abia încheiată.

Ne-am fi dorit să avem puterea financiară de a-i oferi un salariu pe măsura celui apărut în presă, dar, momentan, nu suntem la acel nivel. Vrem să ajungem acolo în următorii ani și putem să o facem doar pe baza unor performanțe sportive foarte bune.

Domnul Lennon va fi ajutat în noul sezon și de un club RAPID mai puternic! Pe baza evaluărilor făcute împreună cu domnul Mircea Lucescu, căruia îi mulțumesc în mod special, vom continua investițiile în infrastructură, vom reforma în totalitate zona medicală (refacere, recuperare, nutriție) și, normal, vom continua investițiile în jucători valoroși, cu mentalitate de învingători.

Sunt multe lucruri care vor fi schimbate în bine, dar prefer să îi las să vorbească despre ele pe colegii responsabili de implementarea lor!", a spus Dan Șucu.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!