Astazi se implinesc 4 decenii de cand a fost inaugurat Ghencea! SURPRIZA Vezi la ce meci a fost facut recordul de audienta

Astazi se implinesc 4 decenii de cand a fost inaugurat Ghencea! SURPRIZA Vezi la ce meci a fost facut recordul de audienta

► Meci cu visele pe masa: Sevilla – Porto, joi 22:00, IN DIRECT la Sport.ro si Voyo!

Ghencea a fost inaugurata in 1974, intr-un meci pe care Steaua l-a terminat la egalitate, 2-2, cu OFK Belgrad.

Capacitatea oficiala a stadionului a fost de 30.000 de locuri, fiind insa redusa la 28,365 in 1991, cand pe arena au fost puse scaune. Instalatia de nocturna a fost si ea inaugurata tot in 1991, intr-un meci castigat de Steaua cu FCM Bacau, cu scorul de 4-1, pentru ca 5 ani mai tarziu arena sa intre in renovare. Tabela actuala a fost pusa in functiune in 2007, la un meci dintre Steaua si Dinamo, fiind una dintre cele mai performante tabele din tara, putand afisa rezultatul, marcatorii, reluari dar si imagini de pe stadion, actuala tabela inlocuind-o pe cea veche, care se schimba manual.

Pe langa meciurile Stelei, Ghencea a gazduit si meciurile echipei nationale, fiind timp de multi ani cea mai "performanta" arena de fotbal din tara.

Cei mai multi fani au fost intr-un meci din 1982, cand, culmea, Rapid si nu Steaua a jucat acasa, pe Ghencea, cu Petrolul, in divizia B, meciul terminat 5-1 pentru gazde adunand 32.500 de spectatori in tribune.

 

Ghencea la inaugurare

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /

VIDEO PROTVPLUS.RO

Guvernul caută o soluție pentru a-i ţine pe cei infectaţi în izolare sau carantină. Cum profită bolnavii de decizia CCR
BRAT