Al saselea care da sase! Performanta uluitoare de aseara l-a propulsat pe Keseru langa Hagi! Ce fotbalisti au mai reusit asta

Al saselea care da sase! Performanta uluitoare de aseara l-a propulsat pe Keseru langa Hagi! Ce fotbalisti au mai reusit asta

Claudiu Keseru, fotbalist transferat de Steaua in iarna acestui an, dupa un deceniu in care a activat in fotbalul francez, a reusit o performanta unica in ultimii ani in fotbalul romanesc. Jucatorul adus de la Bastia a marcat toate cele 6 goluri ale Stelei in victoria obtinuta in fata Pandurilor.

Autor a 8 goluri in returul sezonului trecut si cu doar o reusita in primele trei etape ale noii stagiuni, bifata impotriva Rapidului, Claudiu Keseru i-a demolat de unul singur pe gorjenii de la Pandurii, vicecampionii Romaniei in sezonul 2012/2013.

Fotbalistul de 27 de ani a reusit sa depaseasca recordul stabilit de Costel Galca in tricoul Stelei in 1994, cand actualul antrenor din Ghencea marcase de 5 ori intr-o victorie cu 5-0 in fata lui FC Brasov. Intrat in istoria Stelei, Keseru a devenit al saselea fotbalist din fotbalul romanesc care marcheaza sase goluri intr-o singura partida.

Autor a 15 goluri doar in Liga I, de la sosirea la Steaua, Claudiu Keseru si-a trecut numele si in galeria marilor performeri ai fotbalului de la noi. Astfel, acesta apare acum alaturi de Thierjung, Ciosescu, Hagi, Vaiscovici si Marian Popa.

Primul jucator care a marcat 6 goluri intr-un meci este Thierjung. Se intampla in septembrie 1937, intr-o partida Chinezul Timisoara 7-3 CAO Oradea. 22 de ani mai tarziu, Ciosescu era cel care invingea aproape de unul singur Dinamo, marcand sase goluri in Stiinta Timisoara 8-0 Dinamo.

Urmatorul care si-a trecut numele pe aceasta lista este nimeni altul decat Gica Hagi, autor a sase reusite intr-un Sportul Studentesc 7-5 FC Olt, pentru ca doi ani mai tarziu Claudiu Vaiscovic sa fie protagonistul unei partide Dinamo 9-1 CSM Suceava.

Ultimul fotbalist care mai marcase de sase ori intr-un meci din Liga I era Marian Popa, al carui record data din 9 iunie 1993 (Farul 6-3 Otelul).

VIDEO PROTVPLUS.RO

Florin Cîţu: Declaraţiile referitoare la subraportarea cazurilor Covid-19 pot să creeze panică
BRAT
Modifică setările cookies