4 SUPORTERI CARE AU ARUNCAT CU OBIECTE IN TEREN, PRINSI DE JANDARMERIE!

Autor: Sport.ro
Vineri 21 Martie 2008, 10:35
JANDARMERIA: "AU RECUNOSCUT FAPTA"

Seful Statului Major al Jandarmeriei, general de brigada Olimpiodor Antonescu, a declarat, vineri, agentiei MEDIAFAX, ca au fost identificati patru suporteri care au aruncat cu obiecte in teren la Rapid-Steaua.
"Am inteles ca au fost identificati patru suporteri care au aruncat obiecte in teren, fiind sanctionati. Au si recunoscut fapta, au fost recunoscuti si de catre reprezentantii firmei de paza. Li s-au intocmit procese verbale, au primit sanctiuni contraventionale, amenda si interzicerea pe stadioane timp de un an. Nu putem insa sti daca respectivii au fost si cei care au lovit arbitrul si au aruncat apoi iar, determinand oprirea meciului. E posibil sa fie, e posibil sa nu fie. Clubul Rapid nu are un sistem de monitorizare video si nici nu ne-au pus la dispozitie imagini filmate de ei. Daca ar fi existat, era mult mai usor sa putem identifica persoanele respective", a spus Antonescu.
Antonescu a declarat ca asteapta sprijinul suporterilor in identificarea persoanei sau persoanelor care au aruncat cu obiecte in teren.
"Nu cred ca putem vorbi despre o premeditare, de o infiltrare a unor stelisti, pentru ca era sectorul destinat exclusiv suporterilor rapidisti, e greu de crezut ca intrau stelistii acolo. Suporterii ar putea participa si ei la identificarea celor care au aruncat, daca ar exista sprijinul lor, ar fi mult mai usor pentru toata lumea, pentru ca Rapid risca sanctiuni drastice. Poate o fi unul dintre cei deja identificati, dar e posibil si sa nu fie", a spus el.
Antonescu a mentionat ca Jandarmeria a mai sanctionat contraventional si alte persoane, inainte de meci, atat fani rapidisti, cat si stelisti: "S-au dat sanctiuni pentru mai multe contraventii: nu s-au supus controalelor preventive, au injurat persoane aflate in statiile RATB, au folosit expresii triviale la adresa unor persoane de pe strada, au folosit abonamente care nu le apartineau, au incercat sa foloseasca acelasi bilet de doua ori".
Olimpiodor Antonescu a afirmat ca nu este nici prima, nici ultima oara cand s-a aruncat cu obiecte in teren. "Multi ne-au acuzat ca Jandarmeria nu si-a facut bine treaba si au permis intrarea cu diverse obiecte. La intrare nu se face perchezitie, ci un control preventiv, si sub presiunea timpului", a mentionat Antonescu.
Meciul Rapid - Steaua, derbiul etapei a XXIV-a a Ligii I, a fost intrerupt in minutul 74, dupa ce arbitrul Alexandru Deaconu a fost lovit cu un obiect aruncat din tribuna. In minutul 71, un duel la cap pentru balon intre stelistul Mihaita Nesu si Daniel Pancu s-a soldat cu accidentarea destul de serioasa a amandurora. Arbitrul Deaconu a intrerupt meciul si a permis echipelor medicale sa acorde ingrijiri celor doi fotbalisti. Dupa cateva zeci de secunde, Deaconu s-a ghemuit acuzand o lovitura la cap cu un obiect aruncat din tribune.
Arbitrul s-a consultat cu asistentii si cu observatorul Valentin Alexandru si a decis sa continue meciul, avertizand, in acelasi timp, organizatorii ca daca se mai lanseaza vreun obiect spre teren opreste meciul. O bricheta a fost aruncata in timp ce arbitrul se indrepta spre zona unde se accidentasera cei doi jucatori pentru a relua partida si atunci a fluierat sfarsitul meciului
Dupa cateva minute de discutii cu observatorul Valentin Alexandru si dupa discutii cu oficialii celor doua echipe, Deaconu a decis sa nu revina si sa mentina intreruperea partidei, la scorul de 1-0 pentru Rapid.
Echipa Steaua a parasit terenul, in timp ce jucatorii rapidisti s-au certat cu arbitrul.
Oficialii rapidisti au incercat sa-l opreasca pe Deaconu sa iasa de pe teren, insa el a plecat la vestiare sub escorta stewarzilor.

 

Vezi mai mult pe www.mediafax.ro

Maia Sandu, invitată de Viorica Dăncilă la București. Mesajul transmis premierului moldovean
BRAT