Incidente Steaua-Timisoara: firma de paza sanctionata, 4 suporteri cu dosare penale si 23 interzisi!

Autor: Sport.ro
Vineri 30 Aprilie 2010, 12:02
Incidente Steaua-Timisoara: firma de paza sanctionata, 4 suporteri cu dosare penale si 23 interzisi!

Jandarmeria Bucuresti a emis, vineri, un comunicat in care precizeaza ca dupa analizarea incidentelor de la Steaua - Timisoara, a decis sa sanctioneze societatea de securitate prezenta pe stadion, sa inceapa urmarirea penala pentru patru suporteri si sa interzica 23 de fani pe stadioane.

Jandarmeria a precizat ca a identificat 342 de persoane prezente in sectoarele Tribunei a II-a a de la Stadionul Steaua care au participat la incidentele de la sfarsitul meciului.

"S-a stabilit identitatea a 342 de spectatori care au participat la evenimentele petrecute la sfarsitul partidei, in tribuna a II-a, sectoarele 18 si 19. Dintre acestia, pentru patru persoane au fost intocmite actele de constatare care premerg inceperii urmaririi penale privind savarsirea unor fapte de loviri sau alte violente, opunere cu violenta fata de fortele de ordine si ultraj. De asemenea, douazeci si trei de persoane au fost sanctionate contraventional pentru aruncarea cu diferite obiecte asupra personalului de ordine si siguranta, conform art. 20, lit. i din Legea 4/ 2008 si le-a fost aplicata sanctiunea complementara de interzicere a accesului la meciurile de fotbal pe o perioada de 1 an", se arata in comunicat Jandarmeriei.

Jandermeria a decis sa sanctioneze si firma de securitate prezenta pe stadion la meciul Steaua - FC Timisoara. "Societatea de securitate a fost sanctionata pentru nerespectarea obligatiilor stabilite in planul de actiune (nerespectarea tinutei pe timpul serviciului, nerespectarea posturilor din planul de actiune si adoptarea unor masuri fara aprobarea comandantului actiunii), potrivit art. 27 din Legea 4/ 2008. Totodata, vor fi inaintate catre politie documentele care privesc nerespectarea de catre societatea de securitate a obligatiilor prevazute in Legea 333/ 2003", a informat Jandarmeria Bucuresti.

Reprezentantii Peluzei Sud, care nu au putut fi interzisi de club si care puteau sa-si achizitioneze bilete, au stat la meciul Steaua - FC Timisoara, scor 3-3, intr-un sector al Tribunei a II-a. Conducatorii FC Steaua au imprejmuit zona ocupata de acestia cu forte de ordine de la firma de securitate Shelter. Dupa golul de 3-2 al timisorenilor, intre fanii Peluzei Sud si reprezentantii fortelor de ordine a izbucnit un conflict, continuat apoi cu interventia jandarmilor si cu incidente si in afara stadionului Steaua. Fanii de la Peluza Nord ai Stelei au intervenit in ajutorul celor de la Peluza Sud cand au observat ca acestia au un conflict cu fortele de ordine prezente la stadion si au aruncat cu o torta in dreptul jandarmilor.

Doi jandarmi si trei agenti de la firma de paza a clubului Steaua au fost raniti de suporteri dupa meciul cu FC Timisoara. Unul dintre jandarmi are un traumatism cranio-facial minor si ruptura de piramida nazala, in vreme ce al doilea are buza sectionata si dinti sparti. Suporterii violenti au aruncat cu borduri, pietre si panouri publicitare in fortele de ordine. In ceea ce priveste agentii de la firma de paza a Stelei, doi dintre ei sunt raniti la frunte si unul la picior. Cei trei s-au prezentat, luni, la Institutul National de Medicina Legala pentru a-si scoate certificate medico-legale. Jandarmii raniti au primit cate sapte zile de ingrijri medicale, insa nu au fost internati.

Cum vor funcționa școlile din septembrie. Ore ținute în containere și elevi testați lunar pentru Covid
BRAT