Jocurile Olimpice de iarna de la Vancouver Superliga

30 de sportivi depistati pozitiv, interzisi la JO de la Vancouver!

Treizeci de sportivi au fost depistati pozitiv si nu vor putea participa la Jocurile Olimpice de la Vancouver, a anuntat directorul de comunicare al Comitetului International Olimpic (CIO), Mark Adams.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 11 Februarie 2010, 12:47
Data actualizarii: Joi 11 Februarie 2010, 12:50

"Agentia Mondiala Antidoping ne-a anuntat ca 30 de sportivi au fost impiedicati sa participe la JO, deoarece au fost depistati pozitiv", a spus Adams, care nu a precizat numele sportivilor in cauza.

Mark Adams a mentionat ca CIO a decis sa infiinteze o comisie care sa cerceteze persoanele din anturajul sportivilor. "Vrem sa vedem daca persoanele din jurul sportivilor - antrenori, medici, oficiali - respecta si ele principiile etice, daca vina nu este in totalitate a sportivilor. De cele mai multe ori, un sportiv care a fost depistat pozitiv nu actioneaza singur. Este ajutat de medici, antrenori si asa mai departe", a afirmat Adams.

Jocurile Olimpice de iarna se vor desfasura in perioada 12-28 februarie in Vancouver, Canada. La competitie vor participa 2762 de sportivi, dintre care 29 din Romania.
 

Modifică setările cookies