Simone Biles gimnastica Jocurile Olimpice Tokyo retragere Jocurile Olimpice Simone Biles s-a retras și din finala de la sol. Val de susținere din partea vedetelor pentru gimnasta din SUA | sursa foto: Getty Images

Simone Biles s-a retras și din finala de la sol. Val de susținere din partea vedetelor pentru gimnasta din SUA 

Simone Biles, care s-a retras din finala concursului de individual compus şi nu va participa duminică în finalele de la paralele şi sărituri, a anunţat forfait şi pentru finala de la sol programată luni la JO 2020 de la Tokyo.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 01 August 2021, 09:43
Data actualizarii: Duminica 01 August 2021, 09:54

''Simone se retrage din finala la sol de luni şi va decide ulterior dacă va mai participa în cea de la bârnă prevăzută marţi'', a indicat, contul de Twitter, Federaţia Americană de Gimnastică, citat de Agerpres. 

Simone Biles era singura gimnastă din competiţie care a obţinuse calificarea în toate finalele individuale.

  • Simone Biles s-a retras și din finala de la sol. Val de susținere din partea vedetelor pentru gimnasta din SUA | sursa foto: Getty Images

Nume importante, alături de Simone Biles
 

Vineri, Thomas Bach, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), declara că gimnasta Simone Biles este ''curajoasă'' pentru că a discutat deschis despre problemele de natură psihologică pe care le are.

''Pe de o parte, ea recunoaşte că are probleme, ceea ce este suficient de curajos, dar în acelaşi timp îşi aplaudă colegii de echipă şi este prezentă pentru a-i sprijini'', a declarat Thomas Bach. ''Cine, acum un an, ar fi recunoscut că are probleme de natură mentală? Simone a demonstrat că are o mare calitate umană. Am avut ocazia să discut un pic cu ea, apreciez deschiderea ei şi modul în care abordează problema'', a adăugat Bach.

Gimnastul britanic Max Whitlock şi-a exprimat susţinerea pentru decizia lui Biles postând un mesaj pentru aceasta: ''Ţi-ai depăşit limitele de nenumărate ori. Odihneşte-te, nu te grăbi".

Mijlocaşul echipei de fotbal Manchester United, Paul Pogba, a menţionat, într-o postare pe contul său de Twitter că decizia lui Biles de a se retrage a reprezentat ''un moment de forţă incontestabilă''.

Justin Bieber, care el însuşi şi-a scurtat un turneu mondial din 2017, invocând anxietatea şi epuizarea, s-a declarat ''mândru'' de decizia luată de Simone Biles. ''Nimeni nu va înţelege vreodată presiunile cu care te confrunţi!", a postat Bieber pe Instagram. ''Oamenii au crezut că sunt nebun pentru că nu am terminat turneul Purpose, dar a fost cel mai bun lucru pe care l-am făcut pentru sănătatea mea mentală!'', a adăugat starul pop.

Susan Rice, consilier principal al preşedintelui Joe Biden, a punctat pe Twitter: ''Mulţumim lui Simone Biles pentru că ne-a reamintit că sănătatea mintală este pe primul loc''.

S-a retras după prima rotație, în finala pe echipe
 

Simone Biles a cedat în timpul finalei pe echipe şi s-a retras din competiţie, acuzând presiunea prea mare.

''Susţinem pe deplin decizia sa şi aplaudăm curajul ei de a da prioritate bunăstării sale. Curajul său arată, încă o dată, de ce este o inspiraţie pentru atâtea persoane'', menţiona Federaţia din ţara sa.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!