Jocurile Olimpice

Kristina Ţimanouskaia, sportiva care a refuzat să revină în Belarus după JO, vrea să concureze pentru altă țară 

Sprintera belarusă Kristina Ţimanouskaia, care a refuzat să revină în ţara sa după Jocurile Olimpice de la Tokyo, îşi doreşte să concureze pentru Polonia, ţara care i-a acordat viză umanitară.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 19 August 2021, 17:25
Data actualizarii: Joi 19 August 2021, 17:29

Ţimanouskaia a anunţat că vrea să stea permanent în Polonia şi a făcut demersurile necesare pentru a obţine cetăţenia. De obicei, soluţionarea unor astfel de solicitări poate dura până la trei ani, însă sportiva speră ca în cazul său să se accelereze procesul, având în vedere circumstanţele speciale.

Ameninţată cu repatrierea cu forţa în Belarus, după ce a criticat instanţele sportive din ţara sa, în urma unui diferend, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, tânăra atletă, în vârstă de 24 de ani, a plecat din Japonia în Polonia, ţară care i-a acordat o viză umanitară.

Potrivit News.ro de teama de a nu ajunge la închisoare, în cazul în care s-ar fi întors în Belarus, Kristina Ţimanuskaia a obţinut ajutorul Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) şi o protecţie a poliţiei în timp ce s-a aflat pe Aeroportul Tokyo-Haneda. Ea s-a refugat, apoi, timp de două nopţi, la Ambasada Poloniei din capitala Japoniei, iar acum este în Polonia.

CITESTE SI
VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies