Anton Ohno JO Vancouver 2010

Anton Ohno ar putea deveni cel mai medaliat sportiv din istoria patinajului viteza!

Patinatorul de viteza american Apolo Anton Ohno ar putea deveni, in cazul in care ar castiga doua medalii in cadrul concursului de la Vancouver, cel mai medaliat sportiv din istoria patinajului viteza, fie ca e pe ovalul de 400 de metri sau pe short-track, informeaza site-ul oficial al competitei.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 11 Februarie 2010, 17:54
Data actualizarii: Joi 11 Februarie 2010, 17:56

Ohno, in varsta de 27 de ani, a castigat pana in prezent cinci medalii la Jocurile Olimpice de la Salt Lake City si Torino, doua de aur, una de argint si doua de bronz. El a anuntat ca aceasta s-ar putea sa fie ultima sa participare la o editie a JO.

"Ma simt foarte bine la Vancouver, e a doua mea casa. Vreau sa ajung pe podium, vreau sa castig curse. Cum aceasta este cea de-a treia participare a mea la Jocurile Olimpice, sunt multumit cu performantele mele de pana acum. Sunt in cea mai buna forma fizica din cariera mea", a spus Ohno, care se afla la egalitate cu alti cinci patinatori de short track in ceea ce priveste numarul de medalii castigate la Jocurile Olimpice, insa acestia s-au retras.
De asemenea, in cazul in care ar castiga inca doua medalii ar putea sa-l depaseasca pe conationalul sau Bonnie Blair.

"Sunt foarte onorat ca numele meu este mentionat in aceeasi fraza cu Eric Heiden si Bonnie Blair. Am un instict de criminal in mine si voi incerca sa ii dau drumul si sa vad unde se opreste", a completat patinatorul american, care va concura in patru probe individuale, dar si in stafeta de 5.000 de metri.

In 2007, Ohno a castigat concursul de televiziune "Dansand cu vedetele" alaturi de Julianne Hough si a fost votat de catre editia americana a revistei People intre cei mai frumosi 50 de oameni.

"Sunt foarte, foarte fericit ca am fost destul de norocos sa fiu omul care a oferit expunere mediatica mai mare sportului. Practic sportul pentru ca pur si simplu il iubesc, pentru ca am talent si pentru ca ii pot motiva pe alti oameni", a subliniat Ohno, care se asteapta ca sportivii sud-coreeni sa domine in continuare cursele de short track.
 

Modifică setările cookies