Barbatul care a incercat sa deturneze un avion catre Soci, arestat in Istanbul! Risca 20 de ani de inchisoare! Explicatia din spatele gestului nebun:

Autor: Sport.ro
Luni 10 Februarie 2014, 07:30
Barbatul care a incercat sa deturneze un avion catre Soci, arestat in Istanbul! Risca 20 de ani de inchisoare! Explicatia din spatele gestului nebun:

►Azi , LIVE de la Tribunal la Sport.ro, www.sport.ro si m.sport.ro: Dosarul Transferurilor, episodul 66! Final de Dosar?

Un ucrainean care a incercat vineri seara sa deturneze un avion de linie turcesc catre Soci (Rusia), unde incepeau Jocurile Olimpice (JO) de Iarna, a fost inculpat duminica, de catre un tribunal de la Istanbul, si plasat in detentie preventiva, a anuntat agentia de presa Dogan, relateaza MEDIAFAX.

Agentia nu precizeaza ce capete de acuzare au fost retinute impotriva cetateanului ucrainean, dar se pare ca este vorba despre "piraterie aeriana", o infractiune pasibila de o pedeapsa de pana la 20 de ani de inchisoare potrivit Codului Penal turc, precizeaza unii specialisti.

Barbatul, in varsta de 45 de ani, care s-ar numi, potrivit presei turce, Artem Kozlov, era interogat incepand de vineri seara de catre politia turca antiterorista.

El a fost incarcerat intr-o inchisoare din oras, potrivit Dogan.

In tara sa, ucraineanul este vizat de o ancheta pentru "amenintare cu comiterea unui act terorist", pentru care risca maximum zece ani de inchisoare.

Potrivit serviciilor ucrainene speciale, "el cerea deturnarea avionului catre Soci unde, in opinia sa, se aflau (presedintii rus si ucrainean) Putin si Ianukovici care, sustine el, au mainile patate de sange".

Tot potrivit serviciilor ucrainene, piratul aerului "cerea eliberarea tuturor ostaticilor din Ucraina, in caz contrar amenintand ca arunca avionul in aer".
Opozitia ucraineana ii considera "ostatici" ai puterii pe manifestantii arestati in timpul unor confruntari.

Sursa: MEDIAFAX

Aglomerație la intrarea în țară. Cozile de autoturisme și TIR-uri s-au întins pe mai bine de 10 kilometri
BRAT
Modifică setările cookies