JO 2016

El a SOCAT intreaga lume la festivitatea de deschidere de la Rio. A "rupt" sase adversari si a stat trei luni in scaunul cu rotile

Pita Nikolas Taufatoufa a purtat steagul statului Tonga aproape dezbracat!

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 06 August 2016, 14:39
Data actualizarii: Sambata 06 August 2016, 14:52

La festivitatile de deschidere ale Jocurilor Olimpice apar in general doua categorii de sportivi: cei imbracati sobru, elegant, respectiv cei imbracati cat mai aproape de portul traditional, national. Uneori, cele doua se imbina. Rareori apare cate un sportiv care nu se incadreaza nicaieri.

Azi-noapte, la festivitatea de la Rio a fost cazul purtatorului de drapel al statutului Tonga. Dintre cei 207 de purtatori de drapel, Pita Nikolas Taufatoufa a fost singurul care a aparut practic... dezbracat! E adevarat, de la brau in sus, in partea de jos avand un port traditional. Ca sa uimeasca si mai mult, Taufatoufa a aparut si cu pielea stralucindu-i, provocand un val de promovare in social media.

Dar cine e Pka Nikolas Taufatoufa? S-a nascut in Australia, dar a crescut in Tonga, un arhipeleag polinezian format de 169 de insule, dintre care 36 sunt locuite. Suprafata lor totala e de 748 de km patrati, iar populatia nu depaseste cu mult 100.000 de locuitori. In principiu, e cam cat de departe se poate de Romania, pana si Australia sau Noua Zeelanda par aproape.

Tonga are sapte sportivi la Rio. Taufatoufa concureaza in proba de taekwondo. Ca sa se califice la Rio a "rupt" sase adversari, inclusiv trei ligamente, a petrecut trei luni intr-un scaun cu rotile, un an si jumatate a avut nevoie de carje si sute de ore de fizioterapie, conform Fiji Times. Are 32 de ani si a mai incercat de doua ori sa ajunga la Jocurile Olimpice. 

In concurs il puteti (re)vedea abia sambata, 20 august, la categoria +80 kg. Greu de crezut ca va impresiona acolo asa cum a facut-o la festivitatea de deschidere.

CITESTE SI
STIRILE ZILEI


Modifică setările cookies