Vezi povestea unui super-jucator: Seedorf ajunge la 300 de meciuri in Serie A!

Desi a sarbatorit cu gust amar cele 300 de prezente in Serie A, dupa infrangerea din derby-ul Juventus-Milan (4-2), Clarence Seedorf are o cariera de invidiat.
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 15 Decembrie 2008, 12:55
Data actualizarii: Luni 15 Decembrie 2008, 14:05

Seedorf incepe sa joace fotbal in curtea lui Ajax, care il lanseaza in fotbalul mare la frageda varsta de 16 ani, cand devine cel mai tanar jucator care a jucat vreodata la echipa mare a clubului din Amsterdam. 

In 1995, olandezul castiga pentru prima data Champions League, invingand in finala actuala sa echipa, AC Milan si recidiveaza un an mai tarziu in tricoul lui Real Madrid.

In ianuarie 2000, la insistentele lui Massimo Moratti, este transferat in curtea Interului, cu care ia campionatul, dar la care nu regaseste  forma maxima.

In 2002, vine mutarea care ii va schimba radical performantele din teren: cu Milan, Seedorf a cucerit 2 trofee Champions League, o Cupa Mondiala Intercluburi, 1 titlu de campion, 1 Cupa a Italiei, 1 Supercupa si 2 Supercupe europene.

Cu victoria din 2003, Clarence Seedorf devine singurul jucator care a castigat Champions League cu trei echipe diferite.

Intr-un interviu dat in "La Republicca", fotbalistul vorbeste cu sinceritate si umor despre finele unei cariere de vis: "Ma simt super, in cel mai pur sens al cuvantului, doar cand joc pe postul clasic al numarului 10, in spatele a doua varfuri. Dar, avand in vedere ca sunt platit nu pentru a face ceea ce-mi place ci ceea ce mi se cere, joc mai retras. Evolutia mea fotbalistica asa o si definesc...ma retrag... sub presiunea varstei. Oricum, nimic nu poate inlocui mirosul gazonului"

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!