Luka Jovic Fiorentina Real Madrid Italia

Unul dintre cei mai scumpi jucători ai lui Real Madrid nu își mai găsește forma de altădată! Luka Jovic debut dezastruos la Fiorentina

Atacantul Fiorentinei, Luka Jovic, suferă un început dezastruos în Serie A, deoarece nu dă semne că va schimba forma groaznică pe care a afișat-o la Real Madrid.

Dragos-Stefan Soneriu
Data publicarii: Joi 22 Septembrie 2022, 22:56
Data actualizarii: Joi 22 Septembrie 2022, 22:56

Jovic a fost lăsat liber de contract de către Real Madrid în această vară, după o perioadă catastrofală în capitala Spaniei și s-a alăturat Fiorentinei mai apoi.

Atacantul a semnat un contract pe doi ani cu formația Viola, timp în care „Los Blancos” va plăti jumătate din salariul acestuia.

Având în vedere că a fost transferat de Madrid pentru 60 de milioane de euro de la Eintracht Frankfurt în 2019, sârbul a căzut destul de mult în dizgrație.

Jovic, atacantul care nu a confirmat la Real Madrid

S-a alăturat Madridului pentru a-l înlocui pe Cristiano Ronaldo. Acesta venea în urma unui sezon captivant la Frankfurt, în care a marcat 27 de goluri în 48 de meciuri, dar nu s-a apropiat niciodată de acea formă în Spania.

S-a luptat atât de tare după ce s-a alăturat lui Real Madrid, încât a fost împrumutat înapoi la Frankfurt după 18 luni, în speranța că împrejurimile familiare l-ar putea ajuta să revină în formă de golgheter absolut. Cu toate acestea, un retur cu patru goluri din 18 meciuri a dovedit că rata lui de a înscrie va fi greu de întrecut.

Jovic s-a întors pe Bernabeu în vara lui 2021 și a fost rezerva lui Karim Benzema în rolul de atacant central. În 19 apariții în toate competițiile, a reușit doar un singur gol, ducând contribuția sa totală pentru Real Madrid la trei goluri în 51 de meciuri.

Se spera ca Jovic, încă în vârstă de doar 24 de ani, își va relansa cariera la Fiorentina.

Perspectivele au arătat și mai bine, având în vedere că va juca sub conducerea lui Vincenzo Italiano, unul dintre cei mai interesanți antrenori tineri ai generației sale.

Italiano este renumit pentru stilul său de joc modern și ultra-ofensiv și pentru că este un expert în dezvoltarea jucătorilor de atac. Sezonul trecut, el l-a ajutat pe Dusan Vlahovic să transforme într-unul dintre cei mai buni tineri atacanți din Europa înainte de transferul său de 80 de milioane de euro la jumătatea sezonului la Juventus.

Ar putea Italiano să facă același lucru cu Jovic? Până acum nu a făcut-o.

Cum a evoluat Jovic la Fiorentina?

În 10 meciuri din toate competițiile, Jovic a marcat un singur gol. Asta a venit în prima zi a sezonului într-o victorie cu 3-2 în fața lui Cremonese.

De atunci, Jovic s-a chinuit în fața porții. A ratat un penalty în remiza, încheiată 1-1 împotriva lui Juventus, iar echipa sa a pierdut două puncte.

Dar jocul lui general a fost aproape inexistent uneori. A contribuit foarte puțin la jocul în echipă și a fost adesea anonim.

Jovic a recunoscut că s-a luptat până acum la Fiorentina, dar promite că își va îmbunătăți jocul.

Modifică setările cookies