Juventus si Livorno au castigat in fata lui Chelsea la TAS in cazul Mutu. Ce se intampla cu datoria de 22 mil euro

Gazzetta dello Sport anunta ca Livorno si Juventus au castigat la TAS recursul in cazul Mutu, in fata lui Chelsea, care cerea daune de 22 de milioane de euro.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 21 Ianuarie 2015, 16:24
Data actualizarii: Miercuri 21 Ianuarie 2015, 17:05

Cazul Mutu revine in actualitate in Italia. Chelsea a cerut daune uriase pentru ca l-a pierdut pe atacantul roman in urma scandalului de la Londra, in care a fost suspendat pentru dopaj. Mutu a plecat de la Chelsea in Serie A, iar englezii au atacat transferul, pe motiv ca fotbalistul roman se afla in continuare sub contract cu clubul lui Roman Abramovici.

Gazzetta dello Sport anunta ca TAS a intors decizia FIFA, care obliga cele doua cluburi din Italia sa plateasca 22 de milioane de euro daune catre Chelsea, in urma transferului lui Mutu din Anglia in Italia.

"Pentru ca Chelsea nu a obtinut banii de la Adrian Mutu, s-a indreptat catre Juventus si Livorno. Avocatii lui Juve au reusit pana la urma sa demonstreze ca Chelsea i-a terminat contractul lui Mutu pe 29 octombrie 2004, pentru ca intelegerea jucatorului cu Juve sa inceapa de la 12 ianuarie 2005, adica 3 luni mai tarziu", noteaza Gazzetta dello Sport.


Initial, suma de aproximativ 22 de milioane de euro ar fi trebuit sa fie platita de Mutu, acum liber de contract, dar Chelsea s-a indreptat spre cele doua grupari italiene dupa ce nu a obtinut banii de la roman.

Suma datorata englezilor este de 17,7 milioane de euro, la care se adauga dobanda, rezultand aproximativ 22 de milioane de euro.

Chelsea l-a achizitionat, in vara anului 2003, pe Mutu de la AC Parma contra sumei de 15,8 milioane de lire sterline si a renuntat la serviciile acestuia in octombrie 2004, dupa ce jucatorul a fost depistat pozitiv cu cocaina la un control antidoping.

Mutu a fost suspendat sapte luni de Federatia Engleza (FA) pentru consum de cocaina. Clubul englez sustine ca, prin comportamentul sau, Adrian Mutu a provocat clubului o pierdere de 13 milioane de lire sterline.

Jucatorul roman a ajuns in 2005, liber de contract, la Juventus, prin intermediul clubului Livorno. Juventus nu avea loc liber pentru un extracomunitar cum era Mutu atunci, astfel ca atacantul roman a fost achizitionat de Livorno si apoi imprumutat la echipa torineza. Mutu a semnat un contract cu Juventus la 12 ianuarie 2005, cand inca era suspendat. El a putut sa evolueze pentru Juventus din 18 mai 2005, cand i-a exprirat suspendarea.

In campionatul 2005/2006, Mutu a jucat 33 de partide pentru formatia din Torino, marcand sapte goluri. La finalul sezonului, el a fost vandut la Fiorentina pentru opt milioane de euro.

Camera pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA a decis, la 7 mai 2008, ca Mutu trebuie sa plateasca fostului sau club Chelsea despagubiri in valoare de 17.173.990 de euro, pentru incalcarea contractului.

Internationalul roman a cerut TAS sa anuleze hotararea FIFA si sa stabileasca faptul ca nu trebuie platita nicio compensatie.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anuntat, la 31 iulie 2009, ca a respins memoriul formulat de Adrian Mutu la decizia Camerei pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA. in 14 septembrie 2009, Mutu a inaintat la Tribunalul Federal Elvetian, recursul la decizia TAS, dar acesta a fost de asemenea respins, in iunie 2010.

Modifică setările cookies