AC Milan Italia Serie A Italia

AC Milan revine in Europa! Italienii au castigat procesul cu UEFA la TAS, dar nu scapa de alte sanctiuni

AC Milan a castigat procesul intentat la TAS dupa excluderea din cupele europene.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 20 Iulie 2018, 14:54
Data actualizarii: Vineri 20 Iulie 2018, 16:53

Update: UEFA a confirmat victoria Milanului in urma Apelului de la TAS iar clubul italian va participa in urmatorul sezon al cupelor europene: "TAS a notat ca au existat elemente importante care nu au putut fi analizate initial, in primul rand imbunatatirea situatiei financiare venita dupa schimbarea patronatului. Astfel, AC Milan va juca in Europa League in sezonul 2018/2019 iar TAS a retrimis cazul catre UEFA pentru a se decide ce masura disciplinara trebuie luata in urma noilor dovezi" a anuntat UEFA intr-un comunicat oficial.


AC Milan va putea juca in editia 2018/2019 a Europa League, dupa ce a Tribunalul de Arbitraj Sport (TAS) i-a admis partial apelul impotriva sanctiunii dictate de UEFA pentru incalcarea fair play-ului financiar.

TAS a confirmat ca AC Milan nu a reusit sa indeplineasca criteriile fair play-ului financiar intre iulie 2014 si iunie 2017, dar a anulat suspendarea din cupele europene si a solicitat ca UEFA sa reanalizeze cazul si sa ia "o masura disciplinara proportionata".

Prin hotararea finala luata de UEFA, dupa deciziile emise in decembrie si in mai, nu s-a incheiat un acord voluntar cu clubul italian, care obtinuse direct calificarea in Europa League datorita locului 6 ocupat in Serie A. Locul lui AC Milan in Europa League urma sa fie luat de Fiorentina, locul 8 in Serie A.

Comisia de control financiar a UEFA si-a exprimat incertitudinea asupra capacitatii clubului AC Milan de a-si refinanta imprumuturi in valoare de 380 milioane euro, ce trebuie platite pana la finele anului 2018.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!