Health & Fitness | Zaharul, inamicul unui fizic FIT si al creierului! Motivul pentru care cercetatorii recomanda: "Renunta la suc"

Autor: Sport.ro
Sambata 06 Iunie 2015, 16:50

	Health & Fitness | Zaharul, inamicul unui fizic FIT si al creierului! Motivul pentru care cercetatorii recomanda: "Renunta la suc"

Zaharul, un ingredient extrem de controversat printre oameni. Daca pentru sportivi poate fi uneori folositor, oferind un "rush" de energie, pentru oamenii care vor sa duce o dieta echilibrata este un adevarat inamic.

Un pericol atunci cand vine vorba de forma fizica si silueta, zaharul este insa si un mare dusman al creierului - spun mai multi cercetatori ai unei universitati din Australia, care au descoperit ca valorile ridicate ale nivelului glicemiei "normale" cresc riscul de Alzheimer.

Intr-un studiu desfasurat pe durata a patru ani, oamenii sanatosi cu cele mai mari valori ale nivelului "normal" (intre 92 si 110 mg/dl) au avut cele mai multe contractii la nivelul creierului, un lucru riscant pentru memorie.

"Chiar daca nu ai diabet, excesul zaharat din sistemul circulator incurajeaza coagularea, proces care poate sa-ti priveze creierul de sange si oxigen", sustine dr. Nicolas Cherbuin, autorul studiului.

Pe langa faptul ca este recomandata limitarea consumului de carbohidrati procesati, ar trebui sa renunti definitiv la bauturile carbogazoase si la alte astfel de alimente care alimenteaza corpul cu o cantitate atat de mare de zahar.

Sursa: Men's Health.

Înșelăciunea legală prin care mai mulți bătrâni au ajuns să fie executați silit. Cum acționează escrocii
BRAT
Modifică setările cookies