Oltchim Ramnicu Valcea Handbal Handbal

DRAMA la Oltchim! Toate vedetele echipei au fost date afara, iar clubul NU se mai inscrie in Liga Campionilor! Cum se va numi din sezonul viitor:

►Legendele se nasc pe Wembley: Anglia – Irlanda, miercuri 22:00, IN DIRECT Sport.ro si Voyo.ro!

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 25 Mai 2013, 11:30
Data actualizarii: Duminica 26 Mai 2013, 11:07

Oltchim Ramnicu Valcea, unul dintre cele mai tari branduri ale Romaniei si echipa care a dominat handbalul feminin romanesc, dar si pe cel european, in ultimul deceniu, devine doar o amintire - scrie cotidianul Adevarul.

Din cauza dificultatilor financiare cu care clubul valcean se confrunta, nemaifiind capabil sa plateasca salariile jucatoarelor de luni bune, conducerea Oltchimului a decis sa renunte la toate jucatoarele ramase la echipa, chiar daca acestea isi exprimasera dorinta de a continua in tricoul finalistei Ligii Campionilor.

Ramasi fara Katarina Bulatovic, Oana Manea sau Allison Pineau, care au semnat de o perioada buna cu alte echipe din Europa, precum ETO Gyor sau Krim Ljublijana, si implicit fara salariile deloc de neglijat ale acestora, conducatorii valceni tot nu au putut sa mai salveze echipa. Astfel, ieri, Cristina Neagu, fosta castigatoare a Balonului de Aur, Paula Ungureanu, Alexandrina Barbosa si restul componentelor echipei au fost informate ieri ca nu trebuie sa se mai prezinte la echipa si sunt libere sa semneze cu oricine.

Mai mult, sefii Oltchimului au luat decizia de a nu inscrie echipa in urmatorul sezon al Ligii Campionilor, chiar daca este campioana en-titre a Romaniei, pentru ca nu isi pot permite sa suporte costurile organizarii meciurilor si a deplasarilor.

Din sezonul viitor, formatia valceana isi va schimba numele in "Chimistul", nume pe care l-a mai avut si in trecut, si va incerca sa continue in prima liga doar cu jucatoare tinere, sperand sa se poata salva de la faliment.

1.500.000 de euro este datoria echipei.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!