Handbal

Soc in cel mai cunoscut dosar de coruptie din Spania: GINERELE Regelui, fost mare sportiv, condamnat la inchisoare

Genk - Astra, meciul decisiv pentru calificarea in optimile UEFA Europa League, se vede joia viitoare, de la 22:00, IN DIRECT la Sport.ro

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 17 Februarie 2017, 15:12
Data actualizarii: Vineri 17 Februarie 2017, 15:53

Inaki Urdangarin, fostul mare handbalist al nationalei Spaniei si al Barcelonei, precum si ginerele regelui Juan Carlos, a fost condamnat la 6 ani si 3 luni de inchisoare pentru frauda fiscala.

Urdangarin, sotul Cristinei de Borbon, fiica cea mica a regelui Juan Carlos, a fost condamnat in dosarul "Caso Noos", cel mai mare si cunoscut scandal de coruptie din ultimii ani in Spania, dupa ce a fost gasit vinovat pentru ca si-a insusit circa 6 milioane de euro din fondurile statutlui, folosindu-se de influenta sa, precum si de titulatura de Duce de Palma.

Fostul capitan al nationalei de handbal a Spaniei, alaturi de care a participat la 3 editii ale Jocurilor Olimpice, castigand si doua medalii de bronz (1996 Atlanta si 2000 Sydney), a fost gasit vinovat de judecatori alaturi de un fost asociat in afaceri, Diego Torres.

Urdangarin va ispasi 6 ani si 3 luni de pedeapsa si va fi obligat sa plateasca 512.000 euro amenda. Procurorii cerusera initial pana la 19 ani de inchisoare si plata unei sume de un milion de euro.

Ca sportiv, acesta a evoluat timp de 14 ani la Barcelona, castigand, printre altele, sase trofee europene si 10 titluri nationale.

De mentionat ca actualul rege al Spaniei, Felipe VI, cel care a preluat tronul de la Juan Carlos in 2014, le-a retras Cristinei si lui Inaki Urdangarin titulaturile.

Alexandru Dedu, presedintele FRH, i-a fost coleg lui Urdangarin la Barcelona.

Modifică setările cookies