Rusii nu se tem de Romania la CM de handbal: "Au o echipa experimentata, dar nu joaca solid!"

Autor: Sport.ro
Miercuri 02 Decembrie 2009, 10:11
Rusii nu se tem de Romania la CM de handbal: "Au o echipa experimentata, dar nu joaca solid!"

Antrenorul Rusiei, campioana mondiala en-titre la handbal feminin, Evgheni Trefilov, a acordat un interviu inaintea debutului CM din China, in care a vorbit despre sansele echipei sale, dar si ale contracandidatelor la medalii.

"Nu avem prea multe sanse in China, dupa ce am inceput totul de la zero. Dupa doi ani de la castigarea titlului mondial si inca unul de la jucarea finalei Jocurilor Olimpice, echipa noastra s-a schimbat complet. Multe jucatoare cu experienta nu mai sunt in lotul nostru. Atata timp cat echipa noastra de acum este atat de lipsita de experienta va fi foarte greu pentru noi sa jucam in China", a declarat antrenorul Rusiei, pentru site-ul oficial al Federatiei Internationale de Handbal (IHF).

Evgheni Trefilov s-a exprimat doar metaforic in privinta obiectivului echipei Rusiei la CM din China (5-20 decembrie). "Nu poti vinde blana ursului din padure, pana nu l-ai omorat! In privinta echipei mele asta inseamna: ce jucatoare vor merge in China, in ce forma vor fi?".

Antrenorul Rusiei a facut referiri si la echipele care vor lupta pentru medalii, printre care si nationala Romaniei, care va evolua in grupa preliminara C, la CM din China. "Nu exista nicio favorita absoluta. Romania are o echipa experimentata, dar nu joaca solid. Germania este destul de buna, dar nu favorita. Oricum, trebuie sa avem grija la Coreea de Nord si China, chiar si Brazilia sau Angola pot ajunge foarte departe la acest turneu final. Cu Norvegia este o poveste foarte speciala, iar aceasta echipa este motivatia mea personala de a continua ca antrenor", a incheiat antrenorul Evgheni Trefilov, care se afla pe banca tehnica a Rusiei de 10 ani, inclusiv la finala CM din 2005, cand echipa sa a invins Romania.

Rusia este campioana mondiala en-titre, titlu cucerit la editia din 2007, cand echipa Romaniei s-a clasat pe locul patru.
 

Alashkert - FCSB, in turul 2 al UEFA Europa League, se vede joia viitoare, de la 20:00, IN DIRECT la ProTV

LIVE VIDEO Simona Halep își prezintă trofeul la bordul unui autobuz etajat, la Constanța
BRAT