Handbal

Romania si-a aflat adversara la turneul preolimpic! Cu cine se vor infrunta handbalistele dupa retragerea Coreei de Nord

Selectionata din Coreea de Nord a anuntat ca se retrage din competitie.
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 15 Ianuarie 2020, 23:53
Data actualizarii: Joi 16 Ianuarie 2020, 00:10

Turneul preolimpic se va desfasura in perioada 20-22 martie in Muntenegru, iar componenta grupei de la Podgorica este acum completa. Dupa retragerea Coreei de Nord, locul acesteia a fost luat de Kazahstan, urmatoarea clasata din Asia. Celelalte doua adversare vor fi Muntenegru si Norvegia. Primele doua pozitii se califica la Tokyo 2020.

"Tricolorele" s-au temut de o grupa de foc la acest turneu, zvonurile fiind ca Federatia Internationala de Handbal va acorda un wildcard (asa cum a mai avantajat in trecut echipe din Europa) Danemarcei sau Germaniei, nationale puternice care nu au prins calificarile pentru Jocurile Olimpice.

Tomas Ryde a fost demis din functia de selectioner a Romaniei saptamana aceasta. El a fost inlocuit cu Bogdan Burcea, chiar daca acesta nu are licenta Master Coach, asa cum isi dorea presedintele FRH, Alexandru Dedu. Noul selectioner va avea totusi un secund care sa aiba o astfel de licenta.

Modifică setările cookies