Romania - Rusia, in barajul Campionatului Mondial din Suedia, 2011!

Romania Rusia Handbal
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 31 Ianuarie 2010, 15:04
Data actualizarii: Duminica 31 Ianuarie 2010, 15:42

Nationala de handbal masculin a Romaniei va intalni Rusia, in dubla mansa eliminatorie, contand pentru barajul Campionatului Mondial din 2011 (Suedia), primul meci urmand sa se dispute pe teren propriu, iar returul in deplasare.
 

Reprezentativa Rusiei s-a clasat pe locul 12 la ultima editie a Campionatul European, disputata in perioada 19-31 ianuarie, la Viena (Austria).

Pana in prezent, sunt calificate direct Suedia (natiune organizatoare), Franta (detinatoarea titlului mondial) si Croatia, Islanda si Polonia (semifinaliste la CE din Austria, alaturi de Franta). La baraj vor juca 11 echipe nationale care au evoluat la CE din Austria, iar ultimele 7 care vor juca in play-off, printre care si Romania, au castigat grupele preliminare de calificare.

Meciurile de baraj vor avea loc in 12-13 si 19-20 iunie, in dubla mansa eliminatorie. Turneul final al Campionatului Mondial din 2011 este programat intre 13 si 30 ianuarie.

Programul complet al meciurilor de baraj pentru CM din 2011: Austria - Olanda, Norvegia - Lituania, Slovenia - Ungaria, Germania - Grecia, Slovacia - Ucraina, Serbia - Cehia, Romania - Rusia, Danemarca - Elvetia si Portugalia - Spania.

"Va fi foarte greu cu Rusia, care este o putere in handbalul mondial si a fost prezenta la cam toate turneele finale europene, mondiale sau olimpice. Avem si primul meci acasa, va fi extrem de dificil. Nu pot spune ca Rusia e favorita, daca ne uitam la ce au aratat la Europenele de acum, unde au ocupat locul 12, dar o cifra corecta in procente la calificare ar fi 51-49 in favoarea lor", a spus Stanga.

 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!