"Legea Dedu" va fi eliminata! Cluburile de handbal pot folosi un numar nelimitat de jucatori extracomunitari. Dinamo, principalul beneficiar

"Legea Dedu" va fi eliminata! Cluburile de handbal pot folosi un numar nelimitat de jucatori extracomunitari. Dinamo, principalul beneficiar

O hotarare de acum cateva luni, sustinuta de presedintele FRH, Alexandru Dedu, va fi eliminata.

Doar maximum 3 jucatori extracomunitari aveau voie sa foloseasca echipele de handbal din Romania, in urma unei hotarari a Federatiei. Dinamo era cel mai dezavantajat club din acest punct de vedere, pentru ca avea 9 handbalisti din afara UE in lot.

Dinamovistii au protestat vehement impotriva deciziei, iar azi, cluburile au votat pentru eliminarea regulii, a anuntat Alexandru Dedu, pentru Agerpres.

"Da, majoritar cluburile au votat pentru eliminarea regulii in ceea ce priveste limitarea numarului de jucatori extracomunitari. Datoria noastra este sa prezentam Consiliului de Administratie cele discutate astazi", a spus Dedu.

Si Dinamo a tinut sa faca precizari dupa intalnirea pe care Federatia a avut-o cu reprezentantii echipelor din Liga Zimbrilor: "Cluburile au votat eliminarea regulii cu limitarea numarului de extracomunitari. Toate cluburile din Liga Nationala masculina au votat astazi intr-o videoconferinta cu sefii FRH pentru eliminarea regulii cu 3 extracomunitari".

Consiliul de Administratie al FRH se va reuni si va discuta pe 18 mai.

Amintim ca Dinamo a reusit o performanta importanta in Liga Campionilor, reusind calificarea in optimile de finala, acolo unde ar fi trebuit sa intalneasca pe PSG. Partida nu se va mai disputa, pentru ca EHF a decis anularea tuturor meciurilor din fazele eliminatorii, din cauza pandemiei de coronavirus. Doar turneul Final 4 va avea loc pe 28-29 decembrie, cu participarea urmatoarelor echipe: Barcelona, PSG, Kiel si Veszprem.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Situația Covid se înrăutățește. La „Victor Babeș” nu mai sunt locuri pentru bolnavii în stare gravă
BRAT
Modifică setările cookies