Handbal

GALERIE FOTO Cu Neagu și Pintea în teren, naționala de handbal a fost răpusă clar de Danemarca. Ce urmează pentru tricolore în preliminariile Euro 2022

Naţionala feminină de handbal a României a fost învinsă clar de echipa Danemarcei, cu scorul de 35-28 (19-13), miercuri, la Mioveni, într-un meci din Grupa a 2-a a preliminariilor Campionatului European - EHF EURO 2022.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 02 Martie 2022, 21:57
Data actualizarii: Miercuri 02 Martie 2022, 22:13

Danemarca, medaliată cu bronz la Mondialul din decembrie, a dominat meciul de la un capăt la altul, victoria nefiind pusă niciun moment la îndoială. Oaspetele au avut 4-0, iar în prima repriză avantajul maxim a fost de şapte goluri, 19-12. În repriza secundă, ecartul a ajuns la nouă goluri, tricolorele nereuşind să se apropie la mai puţin de şase goluri, în ciuda revenirii Cristinei Neagu în echipa României, după o pauză de aproape un an.

Golurile echipei antrenate de Adrian Vasile şi Bent Dahl au fost marcate de Bianca Harabagiu 6, Crina Pintea 6, Mădălina Zamfirescu 3, Lorena Ostase 3, Cristina Neagu 3, Sorina Tîrcă 2, Alexandra Badea 2, Nicoleta Dincă 2, Andra Liviana Moroianu 1. Diana Ciucă a apărat 5 şuturi (20%), iar Yuliya Dumanska a parat 3 aruncări (16,67%).

Pentru oaspete au înscris Emma Cecilie Uhrskov Friis 10 goluri, Anne Mette Hansen 6, Kathrine Brothmann Heindahl 4, Mette Tranborg 4, Kristina Jorgensen 4, Ikke Iversen 2, Mie Enggrob Hojlund 2, Simone Bohme 1, Michala Elsberg Moeller 1, Simone Cathrine Petersen 1. Sandra Toft a încheiat 9 mingi parate şi un procentaj de 24,32%.

Meciul a fost arbitrat de Maike Merz şi Tanja Kuttler, ambele din Germania, iar delegat EHF a fost grecul Ioannis Meimaridis.  Danemarca ocupă primul loc în clasament, cu 6 puncte, urmată de România, 3 puncte, Austria, 1 punct, Feroe, 0 puncte. Primele două clasate se califică la turneul final. Sâmbătă, România va juca revanşa cu Danemarca, la Odense. Agerpres

Foto: IMAGO

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies