Cine e liderul naționalei de handbal la CM din Spania în absența Cristinei Neagu

CM din Spania Crina pintea Cristina Neagu nationala de handbal Handbal Cristina Neagu
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 24 Noiembrie 2021, 19:53
Data actualizarii: Miercuri 24 Noiembrie 2021, 20:15

CM de handbal feminin are loc în Spania, în perioada 1-20 decembrie.

Handbalista Crina Pintea a declarat că ea şi colegele sale din echipa naţională a României se vor bate pentru a încheia cât mai sus Campionatul Mondial din Spania, aşa cum au făcut-o şi la turneele finale precedente.

"Ne vom bate la acest Mondial ca de fiecare dată. E foarte important grupul, văd nişte lucruri foarte frumoase acum la echipa naţională. Cred în noi şi vom merge acolo ca să ne batem cu oricine.

Eu mă simt foarte bine fizic acum. Rolul de lider al echipei naţionale este o responsabilitate foarte mare, dar cred că împreună cu staff-ul şi colegele putem face lucruri frumoase la acest turneu final.

Am mai fost la turnee finale, am puţină experienţă şi cred că pot să ajut şi din punct de vedere al gestionarii presiunii. Dar cred că toate suntem importante, trebuie să ne susţinem una pe cealaltă şi astfel vom lua presiunea de pe umerii noştri", a spus Pintea.

Ea a menţionat că îi aşteaptă pe suporterii români din Spania în tribune la meciurile primei reprezentative.

"Am avut suporteri români în tribune de fiecare dată, indiferent unde am jucat la turneele finale. Au fost extrem de importanţi pentru noi. Aşa că şi de această dată va conta extrem de mult prezenţa lor, mai ales că sunt foarte mulţi români în Spania. E foarte frumos să fie sala plină şi să fie plină cu ai noştri. Ne bucurăm că vor fi mulţi acolo", a precizat Pintea.

  • Echipa naţională de handbal feminin a României s-a reunit, marţi seara, la Sala Polivalentă pentru acţiunea de pregătire centralizată de la Bucureşti, premergătoare participării la Campionatul Mondial din Spania.

"Tricolorele" vor efectua stagiul de pregătire între 23 noiembrie şi 1 decembrie, după care vor evolua la CM 2021, competiţie care se va desfăşura în perioada 1-20 decembrie, în Spania.

  • România face parte din Grupa C, urmând să joace pe rând cu Iran (3 decembrie), Kazahstan (5 decembrie) şi Norvegia (7 decembrie). Primele trei clasate se califică în grupele principale.

România s-a clasat pe locul 12 la precedenta ediţie a Campionatului Mondial, desfăşurată în 2019, în Japonia.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!