Ce scrie site-ul IHF după calificarea României în grupele principale ale Mondialului de handbal feminin

Romania - Serbia Campionatul Mondial de handbal feminin IHF Handbal
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Duminica 03 Decembrie 2023, 21:17
Data actualizarii: Duminica 03 Decembrie 2023, 21:32

România s-a impus duminică seara, la Herning, scor 37-28 cu Serbia, în al doilea meci din grupă. 

Cu două victorii din două partide, elevele lui Florentin Pera au pătruns în grupele principale ale competiției găzduită de trei țări: Danemarca, Norvegia și Suedia. 

Fără Cristina Neagu pe foaia de joc, România a jucat dezinvolt și a mizat în special pe jocul centrilor și contraatacurile fulgerătoare ale extremelor. 

Ce scrie site-ul IHF după calificarea României în grupele principale ale Campionatului Mondial de handbal feminin

Avansul consistent a fost luat din start, detaliu remarcat de site-ul Federației Internaționale de Handbal, care a titrat: "Călătorie fantastică a României spre grupele principale după o victorie autoritară contra Serbiei". 

Pentru România au marcat Buceschi 8 goluri, Seraficeanu 7, Dincă 4, Pintea 4, Laslo 4, Popa 2, Ostase 2, Dindiligan 2, Gogîrlă 2, Bazaliu 1, Bucur 1. Din echipa Serbiei s-au remarcat Jovovic 5 şi Janjusevic 5.

"România a avut nevoie de doar 21 de minute pentru a marca 17 goluri, exact câte a primit Serbia împotriva Danemarcei în 50 de minute. Principalele responsabile au fost Sonia Seraficeanu și Eliza Buceschi, care au înscris ambele, în total, opt ​​goluri în acea perioadă a meciului, cu extrema dreaptă Seraficeanu arătând o eficiență de 100%, prin aruncări puternice și precise.

Abia după ce Serbia și-a schimbat portarii, cu Molli Kubina înlocuind-o pe Marija Čolić, Serbia a început să primească mai mult ajutor în apărare, România punând doar două goluri în fața adversarilor în ultimele opt minute și 51 de secunde ale primei reprize", a subliniat site-ul IHF. 

În prima etapă a grupei, România a trecut la scor de Chile, 44-19, iar după două runde are 4 puncte. Următoarea partidă opune gazda Danemarca, pe 5 decembrie, de la ora 21:30. Obiectivul naţionalei antrenate de Florentin Pera este o clasare în primele opt locuri, performanţă care i-ar permite să participe apoi la turneele preolimpice din luna aprilie 2024.

România este singura naţiune din lume care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial, care a ajuns la ediţia a 26-a. Din cele opt grupe preliminare a câte patru echipe, primele trei clasate se vor califica în grupele principale, de unde locurile 1-2 intră în sferturi.

România ar urma să joace în grupa principală III, cu meciuri programate în 7, 9 şi 11 decembrie. Sferturile de finală vor avea loc 12-13 decembrie, semifinalele în 15 decembrie, iar finalele pentru medalii în 17 decembrie.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!