Bela Karolyi gimnastica Martha Karolyi Statele Unite ale Americii SUA Gimnastica

Acuzatii socante! Bela si Martha Karolyi le-ar fi supus pe gimnaste la rele tratamente: "M-a batut pana am facut pe mine"

Un nou scandal de proportii este pe cale sa izbucneasca in gimnastica mondiala, dupa ce fostul doctor al nationalei SUA a primit condamnari pe viata.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 24 Februarie 2018, 11:53
Data actualizarii: Sambata 24 Februarie 2018, 12:04

Bela si Martha Karolyi, antrenori de origine romana care au dus Statele Unite pe cele mai inalte culmi ale gimnasticii mondiale, sunt acuzati de rele tratamente. Dupa incheierea procesului medicului Larry Nassar, condamnat pe viata pentru ca a abuzat zeci ori chiar sute de gimnaste, un nou scandal se aprinde.

Associated Press a publicat un material in care mai multe foste gimnaste ii acuza pe cei doi antrenori de rele tratamente, abuzuri fizice si emotionale. Mai mult, ele sustin ca Bela si Martha Karolyi "au creat un mediu toxic, prielnic unui om ca Larry Nassar".

"El (n.r Nassar) era ca o marioneta a lor. Ne lasa sa ne antrenam accidentate. Ei au obtinut ce au vrut. El a obtinut ce a vrut", a spus Jeanette Antolin, fosta componenta a echipei SUA.

Dana Beck, o alta fosta gimnasta, a sustinut in declaratia data pentru AP ca Bela Karolyi a batut-o crunt.

"M-a batut atat de tare incat am facut pe mine", a afirmat ea, adaugand ca gimnastele erau tinute nemancate si ajungeau sa caute mancare in cosurile de gunoi.

AP scrie, insa, ca "este neclar daca Bela si Martha Karolyi stiau sau nu despre abuzurile lui Nassar".

Sotii Karolyi au refuzat sa raspunda acuzatiilor. Singurul care a vorbit pe scurt a fost avocatul lor, Gary Jewell: "Nu au abuzat pe nimeni", a spus el.

Bela si Martha Karolyi au fost antrenorii lotului Romaniei la mijlocul anilor 1970. Dupa 1981, eu au emigrat in Statele Unite si au ajuns la conducerea echipei de gimnastica, unde au stat pana in 2000 (Bela Karolyi), respectiv 2016 (Martha Karolyi).

41 de medalii olimpice a castigat SUA in acel interval de timp.

Modifică setările cookies