Acuzatii socante! Bela si Martha Karolyi le-ar fi supus pe gimnaste la rele tratamente: "M-a batut pana am facut pe mine"

Acuzatii socante! Bela si Martha Karolyi le-ar fi supus pe gimnaste la rele tratamente: "M-a batut pana am facut pe mine"

Un nou scandal de proportii este pe cale sa izbucneasca in gimnastica mondiala, dupa ce fostul doctor al nationalei SUA a primit condamnari pe viata.

Bela si Martha Karolyi, antrenori de origine romana care au dus Statele Unite pe cele mai inalte culmi ale gimnasticii mondiale, sunt acuzati de rele tratamente. Dupa incheierea procesului medicului Larry Nassar, condamnat pe viata pentru ca a abuzat zeci ori chiar sute de gimnaste, un nou scandal se aprinde.

Associated Press a publicat un material in care mai multe foste gimnaste ii acuza pe cei doi antrenori de rele tratamente, abuzuri fizice si emotionale. Mai mult, ele sustin ca Bela si Martha Karolyi "au creat un mediu toxic, prielnic unui om ca Larry Nassar".

"El (n.r Nassar) era ca o marioneta a lor. Ne lasa sa ne antrenam accidentate. Ei au obtinut ce au vrut. El a obtinut ce a vrut", a spus Jeanette Antolin, fosta componenta a echipei SUA.

Dana Beck, o alta fosta gimnasta, a sustinut in declaratia data pentru AP ca Bela Karolyi a batut-o crunt.

"M-a batut atat de tare incat am facut pe mine", a afirmat ea, adaugand ca gimnastele erau tinute nemancate si ajungeau sa caute mancare in cosurile de gunoi.

AP scrie, insa, ca "este neclar daca Bela si Martha Karolyi stiau sau nu despre abuzurile lui Nassar".

Sotii Karolyi au refuzat sa raspunda acuzatiilor. Singurul care a vorbit pe scurt a fost avocatul lor, Gary Jewell: "Nu au abuzat pe nimeni", a spus el.

Bela si Martha Karolyi au fost antrenorii lotului Romaniei la mijlocul anilor 1970. Dupa 1981, eu au emigrat in Statele Unite si au ajuns la conducerea echipei de gimnastica, unde au stat pana in 2000 (Bela Karolyi), respectiv 2016 (Martha Karolyi).

41 de medalii olimpice a castigat SUA in acel interval de timp.VIDEO PROTVPLUS.RO

Ionuț Mărieș - MasterChef 2019

I s-a spus că nu este potrivit la niciun job, însă a decis să vină la MasterChef. Ionuț a pregătit o farfurie inedită care l-a făcut pe chef Chelaru să zică:"Ce-ai făcut măi Ionuțe? Ce-a fost în capul tău?"


06:22
Mihai Pencea și Daniel Horvat - MasterChef 2019

Daniel și Mihai au gătit niște preparate îndrăznețe și vor să demonstreze că sunt demni de bucătăria MasterChef. "Întâi și întâi, acest preparat merge cu o palincă!"


03:41
Andreea Dos Santos - MasterChef 2019

Încă un șort de aur! Andreea Dos Santos i-a încântat pe cei trei jurați cu o rețetă deosebită și a scăpat de proba eliminatorie


06:49
Jeremy Besadoux - MasterChef 2019

Se distrează la locul de muncă și vrea să se simtă bine și la MasterCheF. Cu origini din Franța, Jeremy a pregătit o farfurie mediteraneană


06:16
Giani l-a vândut pe Labuș

02:50
Daniela Lupu - MasterChef 2019

"Cofetăria înseamnă relaxare pentru mine". Cu acest principiu, Daniela i-a relaxat și pe cei trei jurați cu un desert apetisant.


06:59
Profu' face pe babysitterul

02:30
Celentano l-a făcut fericit pe Firicel

03:03
"Tu crezi că ăștia-s proști sau fac mișto de noi?"

04:45
Cel mai bogat tânăr român, Sebastian Dobrincu, se lansează în muzică. Marius Moga i-a scris prima piesă

17:44
DIICOT: S-a făcut reconstituirea parţială a infracţiunilor din Cazul Caracal. S-au audiat martori
BRAT