OFICIAL Primul transfer din "era Kompany". Cine este fundașul pe care au plătit nemții 30.000.000 de euro

Hiroki Ito Bayern Munchen Vincent Kompany Germania
Ionuț Stoica
Data publicarii: Joi 13 Iunie 2024, 20:06
Data actualizarii: Joi 13 Iunie 2024, 20:06

Clubul german a plătit clauza de reziliere a jucătorului, în valoare de 30 de milioane de euro, pentru a-l aduce pe Allianz Arena. 

Bayern Munchen a realizat primul său transfer al verii prin achiziționarea lui Hiroki Ito, un fundaș central în vârstă de 25 de ani, de la VfB Stuttgart.

Hiroki Ito a semnat un contract cu Bayern valabil până la 30 iunie 2028. Transferul a fost oficializat pe site-ul clubului bavarez, iar Ito și-a exprimat entuziasmul și onoarea de a juca pentru unul dintre cele mai mari cluburi din lume. Fundașul s-a declarat recunoscător pentru perioada petrecută la Stuttgart, dar consideră că este timpul să facă un nou pas în cariera sa, iar Bayern este clubul perfect pentru această evoluție.

"E o mare onoare să joc la unul dintre cele mai mari cluburi din lume. Numele Bayern are o reputație bună și în Japonia. Mereu am dat totul pentru Stuttgart și sunt recunoscător acestui club.

Acum aștept cu nerăbdare provocarea de la Bayern și vreau să mă asigur că fac totul pentru ca echipa să câștige multe trofee. Era și timpul să fac un pas nou, iar Bayern e clubul perfect pentru asta", a declarat fundașul, în comunicatul oficial al clubului.

Cifrele lui Hiroki Ito

Hiroki Ito a fost un jucător esențial pentru VfB Stuttgart, participând la 29 de meciuri în sezonul recent încheiat. Transferul său reprezintă o afacere excelentă pentru Stuttgart, care a obținut un profit semnificativ, dacă luăm în calcul faptul că l-a achiziționat pe Ito pentru doar 400.000 de euro de la Júbilo Iwata în vara anului 2022. În cariera sa, Ito a jucat și pentru Nagoya Grampus, acumulând un total de 97 de meciuri pentru Stuttgart și 19 selecții în naționala Japoniei.

Christoph Freund: "Fiabilitatea personificată"

Christoph Freund și Max Eberl, directorii sportivi al clubului german, au lăudat fiabilitatea și versatilitatea lui Ito. Ei au mai declarat că jucătorul japonez are o bună capacitate de a juca atât în centrul apărării, cât și pe partea stângă. 

"Hiroki Ito a fost fiabilitatea personificată la VfB Stuttgart: a evoluat continuu la un nivel de vârf și astfel a intrat în atenția unor cluburi internaționale de top. Hiroki este înalt, agresiv, are piciorul stâng puternic, un joc excelent de pase și este versatil în apărare pentru că poate juca atât pe stânga, cât și pe centru. A venit în Germania ca tânăr jucător, s-a dezvoltat extrem de bine și suntem siguri că mai are potențial.

Suntem foarte încântați că l-am semnat pe Hiroki Ito pentru FC Bayern. Ne dorim jucători înfometați, care aduc energie nouă, iar Hiroki are tot ce ne dorim: este un jucător care acceptă provocările, le depășește și își face continuu drum. La 25 de ani, a acumulat deja multă experiență și poate face față presiunii, fie la retrogradare, fie cu șansa Ligii Campionilor. El va fi imediat o adevărată întărire pentru noi”, au declarat directorii sportivi.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!