Bayern Munchen Allianz Arena Germania

Performanta fantastica a lui Bayern Munchen. Dupa 9 ani si jumatate, anunta ca a acoperit toate costurile pentru Allianz Arena

Viziteaza aici Allianz Arena printr-o HARTA INTERACTIVA a unuia dintre cele mai spectaculoase stadioane ale Europei.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 20 Noiembrie 2014, 18:00
Data actualizarii: Joi 20 Noiembrie 2014, 18:09

In 2005, Allianz Arena era deschis oficial, dupa ce nemtii au lucrat zi si noapte la el timp de aproximativ 3 ani, investind 346 de milioane de euro pe arena de lux din Munchen.

Destinat meciurilor jucate de Bayern Munchen si TSV 1860 Munchen, stadionul a fost o adevarata provocare financiara pentru nemti, care initial anuntau ca vor sa acopere toate cheltuielile in 25 de ani.

Au trecut 9 ani si jumatate de la deschiderea stadionului, iar  Karl-Heinz Rummenigge anunta astazi pentru Bild ca Bayern a reusit sa acopere toate cheltuielile pentru Allianz Arena din incasarile ultimelor sezoane. Pana in 2030, Bayern va merge exclusiv "pe plus".

"Finantarea stadionului a fost complet privata. Am inceput in 2005, investiti 346 de milioane de euro cu un plan economic pentru 25 de ani. Dupa 9 ani si jumatate am reusit sa acoperim costurile", a declarat Rummenigge.

Numai in sezonul trecut, Bayern a reusit o cifra de afaceri de 528 de milioane de euro, cu un profit de 16.5 milioane de euro. In urma cu doi ani, Bayern reusise sa atinga o cifra de afaceri de 432.8 milioane de euro.

 

 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!