Germania

Cum ar fi aratat fotbalul astazi? Ion Tiriac si o dezvaluire in premiera: "In '85 mi-au propus sa bag bani la Bayern Munchen"

Ion Tiriac si-a facut un nume la nivel international nu doar prin intermediul carierei sale de sportiv, dar si prin reputatia de afacerist extrem de abil. Cel mai bogat roman, potrivit topurilor de specialitate, a strans o avere considerabila de-a lungul vietii si a investit in multinationale de succes.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 03 Septembrie 2015, 16:59
Data actualizarii: Joi 03 Septembrie 2015, 17:16

Fost tenismen si suporter al fenomenului, Tiriac s-a ferit, insa, sa investeasca masiv in sport, desi oportunitati au fost multe, dupa cum spune chiar el. Tiriac a fost "invitat" nu doar o data de voci din sportul, ori mai precis fotbalul romanesc sa bage bani la un club. Cu toate acestea, raspunsul a fost mereu acelasi - un refuz politicos.

De talentul de manager si de forta financiara a lui Tiriac nu au vrut, insa, sa profite doar cluburi din Romania, ci si, spune el, chiar Bayern Munchen.

Ion Tiriac a facut o dezvaluire in premiera, acesta povestind cum a primit o invitatie din partea conducerii lui Bayern sa mearga in Bavaria.

"Am refuzat Bayern Munchen in 1985. Au venit la mine ca ma roaga sa preiau cel putin partea economica, sa vad despre ce e vorba", a spus Tiriac la Dolce Sport.

Tiriac a mentionat ca a declinat oferta, dar a fost totusi de acord sa le dea o mana de ajutor nemtilor, la reconfigurarea stadionului.

"Am luat un servetel, ca eram la o carciuma, si le-am facut schema cum trebuie sa faca tribuna presedintelui, loja... 20% din spectatori iti dau 80% din venituri in lumea de azi", a explicat Tiriac.

Ion Tiriac are o avere de peste un miliard de euro si afaceri in retail, asigurari ori in domeniul bancar.

CITESTE SI

Modifică setările cookies