Franta

Se revine asupra deciziei in Ligue 1? Presedintele lui Lyon spune ca sezonul nu este inca terminat si cere masuri ferme

Guvernul francez a decis suspendarea tuturor competitiilor in urmatoarele luni, astfel ca Ligue 1 nu va putea duce la bun sfarsit de sezonul actual.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 29 Aprilie 2020, 10:40
Data actualizarii: Miercuri 29 Aprilie 2020, 10:41

Prim Ministrul francez, Edouard Philippe, a anuntat ca toate comeptitiile sportive nu vor putea reincepe din cauza pandemiei de coronavirus, astfel ca prima liga franceza de fotbal va trebui, cel mai probabil, sa o declare pe PSG campioana in avans.

Nu toate cluburile sunt de acord cu masura impusa de autoritati, astfel ca Jean-Michel Aulas, presedintele lui Lyon, vrea ca anumite meciuri sa fie disputate, pentru ca echipele care merg in cupele europene si cele aflate la retrogradare sa aiba sanse egale.

Sezonul e incheiat? Nu sunt sigur. Din moment ce sezonul nu e incheiat, cred ca este necesar sa gasim solutii alternative, sa se joace un anumit numar de meciuri tip play-off in luna august sau sa se amane urmatorul sezon pana dupa 15 septembrie. UEFA vrea competitiile sa fie duse pana la final. Si-ar fi dorit ca sezonul sa se incheie la inceputul lunii august si cred ca va trebui sa asteptam ceva mai mult pana cei de la Liga Profesionista se vor intalni la finalul saptamanii viitoare. Atunci vor decide cum se incheie sezonul 2019-2020", a spus Aulas, pentru AFP.

Inainte de suspendarea campionatului, Lyon se afla in afara locurilor pentru cupele europene.

Modifică setările cookies