PSG neagă oferta pentru Kylian Mbappe și anunță ce plănuiește să facă în cazul starului francez

kylian mbappe Leonardo PSG Real Madrid Franta
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 03 Martie 2022, 08:51
Data actualizarii: Joi 03 Martie 2022, 09:24

Kylian Mbappe (23 de ani) se află în ultimele luni de contract cu PSG, iar starul francez nu a anunțat ce va face din sezonul viitor.

Presa din Spania dă ca sigur transferul lui Mbappe la Real Madrid din această vară, formația din capitala Spaniei urmând să beneficieze de expirarea contractului, însă PSG anunță public că nu cedează și este gata să facă totul pentru a-i prelungi înțelegerea atacantului.

Leonardo, despre Mbappe: "Atât timp cât nu există o semnătură, noi vom încerca totul"

Într-un interviu acordat pentru L'Equipe, Leonardo, directorul sportiv al lui PSG, a negat informația publicată de Le Parisien și As, conform căreia PSG i-ar fi oferit lui Mbappe un salariu anual de 50 de milioane de euro și un bonus de loialitate în valoare de 100 de milioane de euro pentru a-și prelungi înțelegerea cu doi ani.

Leonardo spune că nu banii ar fi impedimentul în negocierile cu Mbappe, ci posibila dorință a fotbalistului de a experimenta o carieră în străinătate. Cu toate acestea, directorul sportiv consideră că PSG îi poate oferi toate condițiile necesare starului francez.

"Nu este adevărată (n.r - știrea despre oferta făcută lui Mbappe). Nu am trimis o ofertă anume. Cred că sumele vor fi ultimele lucruri din contract. Noi vrem să îi oferim cele mai bune condiții pentru a deveni cel mai bun jucător din lume. Nu despre bani este vorba. Kylian pune în plan secundă această latură. Să stabilești o sumă durează două minute la final. 

Jucătorii francezi au acest obiectiv de a juca în străinătate. Nu e o coincidență că majoritatea campionilor mondiali din 1998 juca în străinătate. La fel și în 2018, Kylian era singurul din echipa de start obișnuită care evolua în Franța. Pogba și Griezmann n-au jucat niciodată în Ligue 1, Zidane și-a făcut un nume mai mult în străinătate decât în Franța. Dar, la acel moment, nu exista un club de talia lui PSG, iar noi nu suntem un club care să vândă. Kylian cred că reflectă acum la asta. Sentimentul care a existat sâmbătă la stadion a fost magnific", a spus Leonardo, conform sursei citate.

Întrebat ce șanse crede că are PSG pentru prelungirea contractului, Leonardo a spus: "Nu pot să spun exact, dar avem șanse. Atât timp cât nu există o semnătură, noi vom încerca totul pentru a-l păstra. Nu cred că va lua o decizie în funcție de rezultatul cu Real. Avem o generație în spate, avem tineri la antrenamente, vrem să facem și alte investiții. Ceea ce a făcut Qatar în ultimii 10 ani a adus PSG printre cluburile uriașe".

  • 156 de goluri și 78 de pase decisive a reușit Kylian Mbappe în 205 meciuri la PSG
  • 24 de goluri a înscris Mbappe la PSG în acest sezon
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!