Mai tinteti minte momentul? Marseille si-a aflat pedeapsa abia la o luna dupa ce fanii l-au "spanzurat" pe Valbuena pe Velodrome

Olympique Marseille Franta Ligue 1 Mathieu Valbuena Olympique Lyon Franta
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 16 Octombrie 2015, 13:18
Data actualizarii: Vineri 16 Octombrie 2015, 13:21

OM si-a aflat sanctiunea dupa ce fanii l-au "spanzurat" pe Valbuena la derbyul cu Lyon.

Olympique Marseille a fost sanctionata cu doua meciuri cu portile partial inchise, dintre care unul a fost deja ispasit, ca urmare a incidentelor din meciul cu Olympique Lyon, din 20 septembrie, a anuntat  Comisia de disciplina a Ligii Franceze.

Conform deciziei Comisiei de disciplina, aripa sud a arenei a va fi inchisa pentru doua meciuri, iar aripa nord va fi inchisa pentru un meci. Ori ambele sectoare au fost inchise cu titlu provizoriu pe 27 septembrie, in cursul etapei a 8-a a din Ligue 1. Doar sectorul sud va fi inchis sambata, in etapa a 10-a. 

OM a fost, de asemenea, sanctionata cu un meci cu portile total inchise cu suspendare si 40.000 de euro amenda ferma. Aceasta perioada de probatiune dureaza un an incepand cu data deciziei, ceea ce inseamna ca echipa va sta fi atent monitorizata pana la 15 octombrie 2016. 

Clementa acestei sanctiuni se explica in special prin eforturile clubului marseillez de a restabili autoritatea pe stadionul Velodrome si masurile de securitate luate din mers la aceasta partida tensionata.

"Cand un club face eforturi si demonstreaza de maniera tangibila ca a luat masuri concrete ca urmare a incidentelor, atunci noi tinem cont de aceste elemente in ceea ce priveste sanctiunile ce vor fi aplicate", a subliniat presedintele Comisiei de Disciplina, Sebastien Deneux. 

Comisia de Disciplina a analizat mai multe incidente comise in cursul partidei: "Aruncari de petarde si sticle pe gazon, artificii, dintre care una a lovit un jucator, aluzii jignitoare la adresa lui Mathieu Valbuena (mijlocasul lui Lyon), doua intreruperi, respectiv, in minutele 3 si 23 ale intalnirii". 

In timpul celei mai lungi dintre intreruperi si dupa meci, cei doi presedinti, Vincent Labrune (OM) si Jean-Michel Aulas (OL), au pus "paie pe foc" cu declaratii belicoase, fapt pentru care au fost convocati pe 29 octombrie in fata Comisiei de Disciplina. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!