kylian mbappe Bruno Le Maire Franta Gabriel Attal Franta

Guvernul Franței reacționează după ce s-a aflat contractul colosal al lui Kylian Mbappe

Contractul record de 630 de milioane de euro brut pe trei ani, care ar fi fost încheiat de fotbalistul Kylian Mbappe cu Paris Saint-Germain, este "un lucru bun", sinonim cu venituri fiscale substanţiale, a afirmat marţi ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire, citat de AFP.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 25 Octombrie 2022, 19:35
Data actualizarii: Marti 25 Octombrie 2022, 19:33

"Va plăti multe impozite" şi "este un lucru bun că le plăteşte în Franţa şi nu în altă parte", a declarat Le Maire pentru canalul de informaţii CNews.

Ministrul Economiei din Franța reacționează după ce s-a aflat contractul colosal al lui Kylian Mbappe

Aceste încasări, de care "probabil" statul francez nu ar fi profitat "dacă el ar fi mers să joace la Real Madrid cu acelaşi salariu", vor face posibilă "finanţarea serviciilor noastre publice", a remarcat la rândul său ministrul Finanţelor publice, Gabriel Attal, pe canalul France 2.

Sunt nişte venituri "complet rupte de realitate", a opinat Attal, constatând însă că este vorba de "o realitate în fotbalul din întreaga lume".

"Sumele sunt atât de ameţitoare încât sunt mai presus de înţelegerea obişnuită", a spus Le Maire.

La cinci luni după ce Mbappe şi-a prelungit cu surle şi trâmbiţe contractul cu PSG, ziarul Le Parisien a prezentat cifre mirobolante: 630 de milioane de euro brut, adică 282 de milioane de euro net, pentru atacant dacă rămâne la PSG până în 2025. Clubul a reacţionat însă, denunţând informaţii "senzaţionaliste".

Dacă informaţiile din Le Parisien sunt adevărate, această sumă ar fi mai mare decât contractul record semnat în urma cu câţiva ani de Lionel Messi cu FC Barcelona (2017-2021), care s-a ridicat la 555 de milioane de euro brut pe patru ani, potrivit cotidianului spaniol El Mundo.

Revista Forbes a luat act de creşterea salariului lui Mbappe, trecându-l pe atacant ca pe cel mai bine plătit fotbalist din lume în acest sezon, înaintea lui Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo.

Agerpres

Modifică setările cookies