Franta

”Au râs de mine. Mbappe e noul Pele”. Starul francez e lăudat de toată lumea

Fostul antrenor franceze Arsene Wenger, în prezent director de dezvoltare a fotbalului la nivel mondial, a declarat că lumea a râs de el atunci când a spus despre atacantul formaţiei Paris Saint-Germain, Kylian Mbappe, că este noul Pele.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 26 Ianuarie 2022, 13:24
Data actualizarii: Miercuri 26 Ianuarie 2022, 13:36

"Încă de la debut spun că este noul Pelé. Au râs de mine. Sunt un admirator al acestui tânăr jucător care are atât talent, inteligenţă, cât şi maturitate. Dacă nu este încetinit de una sau mai multe accidentări, atunci va fi Balonul de Aur, asta e evident”, a explicat fostul antrenor de la Arsenal, un apropiat al campionului mondial şi al familiei sale, potrivit News.ro.

Arsene Wenger: ”Mbappe e noul Pele”

Într-un interviu pentru Paris Match, el a fost întrebat dacă la 72 de ani se vede revenind la o echipă de club: "La prima vedere, aş spune că nu... Dar mă tem puţin de nebunia mea. Ea este o parte din mine. Nu mi-am dorit niciodată o viaţă liniştită. De-a lungul existenţei mele, am căutat emoţii extreme. La finalul anului se încheie contractul cu FIFA, vom vedea... Cert este că nu mă pricep la grădinărit...”

În ciuda numeroaselor critici, managerul continuă să apere ideea unui turneu final al Cupei Mondiale o dată la doi ani: "Ne obişnuim să spunem că prea mult fotbal ucide fotbalul. E greşit. Ceea ce dăunează fotbalului sunt în primul rând deplasările repetate, diferenţele de fus orar suferite de jucătorii internaţionali. 

Pe un ciclu de patru ani, Lionel Messi, de exemplu, parcurge 350.000 de kilometri, în timp ce englezul Harry Kane parcurge doar 30.000. Este nedrept. Prin urmare, este de datoria noastră să raţionalizăm programul (...) Nu decid eu. Ce vreau, în schimb, este să reduc numărul de meciuri pentru cluburi, să grupăm datele, apoi să le dau jucătorilor o perioadă de odihnă înainte de a ataca jocurile internaţionale".

Modifică setările cookies