Tudor Băluță a explicat în Anglia de ce a ales să revină la Farul Constanța: ”Este un element special penru mine”

Tudor Baluta Fotbal intern
Iosif Pintilie
Data publicarii: Duminica 31 Iulie 2022, 14:41
Data actualizarii: Duminica 31 Iulie 2022, 14:44

Tudor Băluță (23 ani) a revenit în fotbalul românesc, semânând cu Farul Constanța.

Fostul fotbalist de la Brighton, Dinamo Kiev și Ado Den Hag s-a întors ”acasă”, sub comanda lui Gheorghe Hagi, antrenor ce l-a format ca fotbalist. ”Regele” speră să îl readucă pe acesta la forma pe care o avea în 2019, când ajungea în Premier League în schimbul a 3 milioane de euro.

Tudor Băluță a avut de ales între FCSB și Farul Constanța

Deși a fost dorit și de FCSB, Tudor Băluță a ales să revină la Constanța, din postura de jucător liber de contract. Mijlocașul a explicat, pentru presa din Anglia, de ce a ales să revină la Farul.

"Este antrenorul care mă cunoaște cel mai bine. Știam că, după o perioadă îndelungată fără să joc, am nevoie de cineva care să mă cunoască foarte bine, să știe de ce sunt capabil, să-mi cunoască calitatea și stilul de joc. Era logic să lucrez din nou cu el. Și apoi a fost și revenirea pe radarul echipei naționale. 

Este un element important pentru mine. Este special să joc la echipa națională și vreau să mă implic. Sunt încă tânăr și, când va veni momentul, mă voi gândi la următorul pas. Dar acum cred că am luat decizia corectă", a spus Băluță într-un interviu acordat pentru The Athletic.

Tudor Băluță a fost promovat la prima echipă a Farului (la vremea respectivă echipa se chema Viitorul) în 2016, iar trei ani mai târziu a fost cumpărat de Brighton, pentru aproape 3 milioane de euro.

Mijocașul a mers, alături de naționala U21 a României, la celebrul Campionat European U21 din Italia, când era un pion de bază în naționala antrenată de Mirel Rădoi ce ajungea până în semifinalele turneului. Are 7 selecții petru echipa națională mare, și 8 selecții și două goluri pentru cea de tineret.

În total, a strâns 62 de meciuri și două goluri pentru Farul Constanța (Viitorul), 4 meciuri penru Ado Den Haag, 3 meciuri pentru Dinamo Kiev și 1 meci pentru Brighton.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!