Sezonul trecut jucau în playoff-ul Ligii 1, acum au depus cerere de intrare în insolvență

Academica Clinceni clinceni insolventa insolventa Ionut Chirila Fotbal intern Ionuț Chirilă
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 27 Octombrie 2021, 13:42
Data actualizarii: Miercuri 27 Octombrie 2021, 14:25

Clubul de fotbal Academica Clinceni, care se confruntă de câteva luni cu mari probleme financiare, a înregistrat o cerere de intrare în procedura de insolvenţă la Secţia Civilă a Tribunalului Ilfov, conform portalului instanţelor de judecată din România.

Cererea depusă de Asociaţia ACSFC Academia Clinceni Ilfov a fost înregistrată în 26 octombrie, Tribunalul Ilfov urmând să stabilească în perioada următoare data primei şedinţe în cadrul acestui dosar (numărul 2761/93/2021) şi ulterior să hotărască deschiderea procedurii de insolvenţă.

  • ACUM Academica Clinceni - FCU Craiova | Oltenii deschid scorul cu un șut din interiorul careului

ACSFC Academia Clinceni, asociaţia care administrează clubul Academica Clinceni din Liga I, a fost susţinută în ultimii ani de Primărie, dar de la începutul noului sezon se confruntă cu mari probleme financiare. Gruparea are în prezent restanţe de peste patru luni la plata salariilor către jucători, antrenori şi ceilalţi angajaţi.

Academica Clinceni, care s-a calificat în sezonul trecut în play-off-ul Ligii I, se află în prezent pe ultimul loc al clasamentului, cu doar trei puncte după 13 etape disputate.

Academica este al doilea club din Liga I care va intra în insolvenţă, după FC Dinamo Bucureşti. În ultimii ani au mai trecut prin proceduri de insolvenţă cluburi precum Dinamo (prima oară), CFR Cluj, Rapid, Gaz Metan Mediaş, Oţelul Galaţi, Universitatea Cluj, Petrolul Ploieşti etc.

Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!