Albion Rrahmani kosovo Rapid Fotbal intern

Sârbii au luat „foc” după ultimul gest al lui Rrahmani! Jucătorul Rapidului, pus la zid: „Vrea să se răzbune”

Rapid s-a impus cu 3-1 în fața lui CFR Cluj în etapa a zecea a Superligii, iar două dintre goluri au fost marcate de kosovarul Rrahmani.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 28 Septembrie 2023, 19:59
Data actualizarii: Joi 28 Septembrie 2023, 20:12

După a doua reușită, atacantul s-a bucurat făcut un gest care a stârnit controverse, încrucișându-și mâinile, reproducând astfel vulturul cu două capete de pe steagul Albaniei.

Gestul ar însemna „Kosovo e Albania”, iar presa din Serbia crede că Albion Rrahmani a făcut acest lucru pentru a se răzbuna pe suporterii români care în timpul meciului România - Kosovo, scor 2-0, din preliminariile Euor 2024, au afișat un banner pe care era scris mesajul „Kosovo e Serbia”.

„Nu avem nicio îndoială că în acest fel a vrut să se răzbune și pe români, ai căror fani au afișat bannerul 'Kosovo este Serbia' în meciul cu o țară falsă din calificările la Campionatul European, pentru că vecinii noștri nu recunosc așa-numitul Kosovo”, susțin cei de la Informers.

Naționala României, sancționată de UEFA după incidentele de la meciul cu Kosovo

UEFA a sancţionat Federaţia Română de Fotbal prin disputarea de către prima reprezentativă a unui meci pe teren propriu cu porţile închise ca urmare a incidentelor provocate de suporteri prin afişarea unui banner cu tentă politică la partida România - Kosovo, din preliminariile EURO 2024.

Conform UEFA, chiar dacă întâlnirea cu naţionalei cu Andorra se va disputa cu porţile închise, pe stadion vor avea însă acces gratuit copiii sub 14 ani.

„UEFA a decis: partida cu Andorra nu va fi deschisă publicului larg, dar copiii sub 14 ani vor avea acces gratuit. Comisia de Disciplină a judecat astăzi cazul deschis ca urmare a incidentelor de la meciul România - Kosovo 2-0, disputat pe 12 septembrie. UEFA a decis să amendeze Federaţia Română de Fotbal cu 52.000 de euro, iar următorul meci organizat pe teren propriu se va disputa în spatele uşilor închise”, se menţionează pe frf.ro.

Capetele de acuzare în cazul judecat de UEFA au fost: afişarea şi scandarea de mesaje politice; comportament rasist al suporterilor, aprinderea de torţe, aruncarea de obiecte pe teren şi blocarea zonelor de acces public.

„Astfel, în urma sancţiunii dictate de UEFA, partida România - Andorra, programata pe 15 octombrie, de la ora 21:45, se va desfăşura fără spectatori. Cu toate acestea, FRF a decis să permită accesul gratuit al copiilor sub 14 ani, organizaţi în grupuri, de la unităţi de învăţământ preşcolar şi şcolar, şcoli de fotbal, grupe de juniori ale cluburilor de fotbal, doar cu câte un însoţitor la fiecare grup de 10 copii. Procedura completă de înscriere va fi anunţată în zilele viitoare”, se mai menţionează în comunicatul FRF.

Federaţia Română de Fotbal respinge comportamentul iresponsabil al grupului de spectatori de la peluza Sud care a dus la întreruperea meciului cu Kosovo şi reiterează principiul după care este guvernat fotbalul în România, şi anume neamestecul politicului în actul sportiv. De asemenea, FRF condamnă cu fermitate mesajele provocatoare de natură politică, ideologică, religioasă sau insultătoare, acestea fiind categoric interzise pe stadioane. Totodată, aşteptăm cu interes de la organele abilitate rezultatele cercetării legale în funcţie de faptele comise de spectatorii care au determinat întreruperea meciului cu Kosovo.

La 12 septembrie, echipa naţională de fotbal a României a învins selecţionata Kosovo, cu scorul de 2-0 (0-0), pe Arena Naţională din Bucureşti, în Grupa I a preliminariilor EURO 2024.

Partida a fost întreruptă de arbitru în minutul 18 pentru mesaje cu tentă politică, un grup de suporteri români de la peluza Sud afişând bannerul „Basarabia e Romania, Kosovo e Serbia”. UEFA a anunţat pe site-ul său că meciul a fost „suspendat din cauza comportamentului discriminatoriu al suporterilor”, iar arbitrul a reluat jocul după o pauză de aproximativ 50 de minute.

România este neînvinsă în această campanie, cu trei victorii şi trei egaluri, având 12 puncte, după Elveţia, 14 puncte, dar înaintea celorlalte echipe, Israel, 11 puncte, Belarus, 4 puncte, Kosovo, 4 puncte, Andorra, 2 puncte.

Luna viitoare, România va juca în deplasare cu Belarus (12 octombrie) şi acasă cu Andorra (15 octombrie).

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!