Fotbal intern

”Să predea echipamentul și să se apuce de carte!” Panduru, discurs dur la adresa jucătorilor de la Gaz Metan Mediaș

Rapid - Gaz Metan Mediaș 8-0, într-un meci jucat luni seara, pe Giulești.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Marti 19 Aprilie 2022, 07:40
Data actualizarii: Marti 19 Aprilie 2022, 07:55

Rapid, liderul din play-out, a defilat în fața puștilor din județul Sibiu, care suferă cea mai dură înfrângere a sezonului. Deja retrogradați și aproape desființați, elevii lui Flavius Boroncoi joacă în prima divizie doar pentru a prinde experiență, deoarece nivelul pare mult prea ridicat pentru ei.

Panduru: "Faptul că au dat 8 goluri nu înseamnă că şi-au bătut joc de adversar"

Basarab Panduru, fost secund al lui Laurențiu Reghecampf la Universitatea Craiova, susține că jucătorii de la Gaz Metan Mediaș ar trebui să renunțe la fotbal și să se apuce de ”carte”, deoarece nu au șanse să reușească în sportul rege, în contextul actual.

”Eu apreciez un singur lucru. De când a început meciul şi până s-a terminat, au jucat corect. Nu şi-au bătut joc de adversar. Faptul că au dat 8 goluri nu înseamnă că şi-au bătut joc de adversar.

Îţi baţi joc de adversar când la 4-0 începi să le dai printre picioare, când începi să faci scheme. Aia e bătaie de joc. Dacă au jucat corect de la început şi până la sfârşit, asta apreciez la Rapid. 

De partea cealaltă, aş vrea să încurajez pe cineva, dar îmi e greu să găsesc. Poate doar la portar că am văzut câteva lucruri. Aşa... ceva legat de fotbal. În rest, de încurajat nu am cum să îi încurajez pe cei de la Mediaş. Dar pot să le dau un sfat şi sunt sigur că peste ani, îmi vor mulţumi. Mâine sau pomâine când se duc la stadion să predea echipamentul... să se apuce de şcoală, să se apuce de carte, pentru că e mult mai bine. Aşa nu ai cum să faci absolut nimic. Nici fotbal, nici carte. Aşa te apuci de carte cât mai ai timp. Poţi să faci o facultate. 

Iar peste câţiva ani, unii dintre ei, pentru că s-ar putea să existe şi o minune. S-ar putea ca unii dintre ei să fie jucători de Liga 2, primă ligă. Totuşi, marea majoritate să se apuce de carte, pentru că e mult mai bine să aibă o meserie după ce termină o facultate”, a spus Basarab Panduru, pentru Orange Sport. 

Cu o medie de vârstă de doar 20 de ani și două luni, medieșenii sunt cei mai ”tineri” din campionat. De origine din Insulele Capului Verde, fundașul central Mathaus, în vârstă de 30 de ani, este veteranul lotului.

Clasamentul play-out-ului

1. Rapid – 35 de puncte 

2. Sepsi – 33

3. FC Botoşani – 32

4. U Craiova 1948 – 28

5. UTA Arad – 26

6. CS Mioveni - 25

7. Chindia Târgovişte – 22

8. Dinamo – 13

9. Academica Clinceni – 1

10. Gaz Metan Mediaş – -25.

Modifică setările cookies