Fotbal intern

Protest dur al unei echipe românești. Jucătorii nu s-au prezentat la plecarea pentru un meci oficial

Fotbaliștii Luceafărului Oradea au protestat pentru neplata salariilor pentru mai multe luni, deși ar fi condusă de unul dintre cei mai bogați români.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 02 Noiembrie 2021, 11:08
Data actualizarii: Marti 02 Noiembrie 2021, 11:23

Jucătorii echipei Luceafărul Oradea, ocupanta locului 10 în Seria 10 a Ligii a 3-a, au refuzat să facă deplasarea pentru meciul cu Sportul Șimleu Silvaniei, iar echipa lor va pierde meciul la ”masa verde”, cu 0-3. Aceștia au protestat astfel pentru acumularea unor restanțe salariale pe mai multe luni, în unele cazuri pe jumătate de an, și pentru amânarile repetate ale conducerii clubului pentru rezolvarea situației. Pe 30 octombrie, oficialii și staff-ul tehnic au ajuns la timp la locul stabilit pentru plecarea la meciul din deplasare, dar jucătorii nu au mai venit. 

"Cred că trebuia să procedeze altfel"

"La ora fixată pentru plecarea spre Șimleu Silvaniei nu s-a prezentat niciun jucător la autocar. Am fost doar eu cu antrenorii. Nu m-au anunțat nimic, pot presupune că este o formă de protest din cauza restanțelor salariale. Înțeleg situația lor, dar cred că trebuia să procedeze altfel. Nu cred că neprezentarea la meci este modalitatea potrivită de a protesta. Există căi legale pentru a-și recupera salariile sau să devină jucători liberi", a declarat directorul sportiv Alin Pușcău, citat de Bihon.  

Luceafărul ar fi controlat de Nicolae Sarcină, unul dintre cei mai bogați români

Clubul bihorean a fost înființat în 2001 și a purtat numele Luceafărul Oradea, Luceafărul Felix și Luceafărul Lotus Băile Felix. "Roș-albaștrii" au petrecut șase sezoane în Liga 2, cea mai bună clasare a fost locul opt (2017-2018, 2018-2019). Luceafărul este legat de numele milionarului Nicolae Sarcină, considerat cel mai bogat om din județul Gorj, care are o avere estimată la 60 de milioane de euro și care ar finanța și pe Viitorul Pandurii Tg. Jiu, fostă ACS Șirineasa, Jiul Petroșani și Energeticianul Tg. Jiu.

În 2019, formația gorjeană a retrogradat, după ce se clasase pe poziția a 16-a, dar a rămas în Liga 2 în locul "surorii" din Bihor, deși aceasta terminase pe locul opt. De altfel, între cele două cluburi a avut loc și un schimb intens de jucători, în ultimii ani.

Printre jucătorii care au îmbrăcat tricoul echipei se numără Zeno Bundea, Andrei Cordoș, Alexandru Iacob, Andrei Herghelegiu, Claudiu Micovschi, Cristian Oroș, Eduard Pap, Claudiu Codoban, Dorin Mihuț, Răzvan Trif, Vlad Rusu sau Salif Nogo, în timp ce pe bancă au stat Cristi Dulca, Leo Grozavu, Erik Lincar, Zsolt Muzsnay sau Cornel Țălnar.   

Modifică setările cookies