Petrolul si-a luat erou national. "A costat" 17 milioane de euro si acum vine in Liga 1 pentru a salva echipa ploiesteana

La 33 de ani, dupa ce Marseille, Sochaux si Wolfsburg au platit, in total, 17 milioane de euro in schimbul sau, Karim Ziani va semna un contract pana in vara cu Petrolul Ploiesti

Transferul lui Timo Gebhart la Steaua, din postura de jucator liber de contract, a fost highlight-ul acestei perioade de mercato in Romania, in care Adrian Mutu sau Ciprian Marica au revenit si ei in Liga 1. Din punct de vedere al CV-ului, dar mai ales al potentialului, Gebhart este o afacere extrem de interesanta, cautand sa revina in prim-planul fotbalului european. Insa sosirea neamtului la Steaua ar putea avea un "rival" cel putin la fel de interesant in prima liga romana.

Este vorba despre Karim Ziani (33 de ani), un mijlocas algerian, care va semna luni un contract cu Petrolul Ploiesti. Un numar 10 pur, Ziani are unul dintre cele mai bune CV-uri ale unui stranier care a trecut prin Liga 1. Concret, in intreaga sa cariera, echipele care l-au transferat pe Ziani au platit, in total, 17 milioane de euro! Produs al academiei echipei Troyes, algerianul de 33 de ani a mai trecut pe la Lorient si Sochaux, inainte ca Marseille sa plateasca opt milioane de euro in iulie 2007 in schimbul sau. Evolutiile sale excelente, prin care destabiliza apararile adverse, au atras atentia antrenorului Armin Veh, care l-a luat la Wolfsburg pentru sapte milioane de euro in 2009.

De aici, Ziani n-a mai dat randamentul scontat, evoluand in Qatar (El Jaish, Al Arabi) sau in Emiratele Arabe Unite (Ajman, Dibba Fujairah). Insa in ciuda varstei, experienta si talentul nativ vor fi, cu siguranta, avantaje ale Petrolului in lupta pentru evitarea retrogradarii. Mai ales ca, motivat, Ziani poate face oricand diferenta. Dovada si cele 65 de prezente sub tricolorul Algeriei, mijlocasul fiind considerat un adevarat erou national in tara sa natala, dupa ce a dat pasa decisiva pentru unicul gol al Algeriei in barajul contra Egiptului, pentru participarea la CM 2010.

Conform informatiilor sport.ro, Ziani va semna un contract cu Petrolul pana in vara.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Testarea rapidă în farmacii pentru depistarea COVID-19, aprobată de Ministerul Sănătăţii
BRAT
Modifică setările cookies