Omul care spune ca A SALVAT SPIRITUL STELEI a ajuns azi la DNA in DUBA jandarmeriei. Prin ce trece un apropiat al lui Becali

Unul dintre cei mai mai mari apropiati ai lui Gigi Becali are probleme cu legea. A fost adus cu duba Jandameriei la DNA Brasov.

"Am salvat spiritul Stelei", spunea Viorel Hrebenciuc in urma cu doua luni. Astazi, "salvatorul" si apropiatul lui Gigi Becali este implicat intr-un dosar cu retrocedari ilegale de terenuri. In jurul orei 12:00, Viorel Hrebenciuc a fost adus cu o duba a Jandarmeriei la DNA Brasov. Fara sa dea prea multe declaratii, aceasta a spus ca nu stie in ce calitate a fost chemat la sediul Directiei Nationale Anticoruptie.

In acest dosar, procurorii DNA Brasov fac cercetari pentru infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie care au legatură cu reconstituirea dreptului de proprietate pentru aproximativ 90.000 de hectare de teren forestier si 100 de hectare de teren agricol, arata DNA.

Miercuri dimineata, procurorii au facut 25 de perchezitii in judetele Brasov, Bacau, Covasna, precum si in Bucuresti, dintre care cinci la institutii publice de interes local, una la un birou de avocatura si restul la sediile unor firme si la domiciliile unor persoane. Intre cele cinci institutii publice la care au avut loc loc perchezitii sunt si tribunalele Brasov si Covasna. De asemenea, au fost facute perchezitii la sediile a trei primarii. Printre localitatile in care s-ar fi facut retocedarile ilegale de terenuri sunt Comanesti, Palanca, Bratulesti si Doftana, au precizat sursele judiciare pentru Mediafax.

Conform acelorasi surse, doar 30.000 din cele 90.000 de hectare de terenuri forestiere ar fi fost retrocedate pana in prezent, pentru celelalte 60.000 de hectare dosarele fiind pe rolul instantelor.

"Am salvat spiritul Stelei"

Cu Gigi Becali la puscarie, Steaua a avut in tot acest timp in spate o noua familie care sa ajute clubul sa treaca peste momentele delicate. Andrei, fiul lui Viorel Hrebenciuc, a ajutat-o pe Steaua sa obtina un sponsor oficial pe tricou, in timp ce omul de afaceri si politician a fost personajul principal din spatele salvarii clubului pe plan european.

Viorel Hrebenciuc a povestit cum avocatii sai au reusit sa o salveze pe Steaua la Nyon. Cu Gigi Becali condamnat in dosarul Valiza, Steaua risca sa fie suspendata in Europa, iar asta ar fi insemnat dezastrul pentru club. "Am salvat spiritul Stelei! De fapt avocatii, nu eu!", spunea Hrebenciuc in Gazeta Sporturilor. "Anul trecut, episodul judecarii Stelei de la Nyon, dupa condamnarea lui Gigi in cazul Valiza. Ala, da, a fost un moment delicat. Acolo ar fi fost dramatic sa fi fost suspendati. Intr-adevar, dosarul de aparare a fost destept tare, le multumesc avocatilor."

"Nu trebuia ca Gigi sa imi multumeasca, chiar daca dosarul a fost vital pentru a evita un dezastru. Stiti cum a sunat explicatia UEFA? Steaua e suspendata, virgula, dar datorita circumstantelor prezentate in dosarul de aparare, se inchide virgula, se suspenda sanctiunea pe o perioada probatorie de 5 ani. A fost un dosar perfect, s-a lucrat cateva nopti la el, si culmea, au fost si vreo doi dinamovisti care au muncit."

"A mai fost o poveste draguta cu dosarul. Eram in contratimp, il finalizaseram, dar trebuia dus la legat. Era ultima zi, cand au ajuns oamenii de la club se terminase programul, dar baiatul de acolo, auzind ca e vorba despre dosarul de aparare al Stelei, a prelungit programul, a muncit ca sa il faca sa arate bine, ca aspect, a stat vreo ora-doua sa fie chestiune serioasa si ca aspect al lui, copertile sa fie frumoase.", povestea acesta.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Coronavirus România, bilanț 1 martie. Peste 800.000 de persoane s-au infectat cu Covid-19
BRAT

Modifică setările cookies