Fotbal intern Misterul testelor pentru coronavirus a fost deslusit! De ce difera rezultatele intr-un timp atat de scurt: explicatiile unui doctor

Misterul testelor pentru coronavirus a fost deslusit! De ce difera rezultatele intr-un timp atat de scurt: explicatiile unui doctor

Testele pentru coronavirus isi pot schimba rezultatul pe parcursul a 12 de ore, anunta un fost medic al echipei nationale.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 26 Iulie 2020, 16:08
Data actualizarii: Duminica 26 Iulie 2020, 16:10

Pompiliu Popescu, fost medic in cadrul echipei nationale de fotbal, a explicat de ce rezultatele testelor pentru Covid-19 pot sa iasa diferit intr-o perioada scurta de timp.

Cel mai recent caz a fost cel al lui Rodny Cabral, fotbalist legitimat la Poli Iasi, care a fost supus la trei teste in doua zile. Primul test a fost pozitiv, test care a condus la amanarea cu o zi a partidei Cliceni - Iasi, iar urmatoarele doua au iesit negative.

"Trebuie sa ai un minimum de educatie ca sa intelegi ce se intampla! Lucrurile sunt simple. Daca o proba a fost corecta, un test pozitiv poate ajunge negativ. Dupa 10-12 ore, antigenul (n. r. substanta straina de organism care evoca un raspuns imun) poate sa dispara si sa negativeze testul, sa nu mai existe concentratia necesara care tine testul pozitiv.

Mai rau este daca ai un test negativ, dupa pozitiv, dupa iar negativ, dupa pozitiv. Atunci ne ducea cu gandul ca probele nu sunt corect facute. Dar in 8-10 ore, un test sufera o schimbare in antigen, astfel incat devine pozitiv sau negativ.

O mare parte din poporul nostru nu are educatie, iar din aceasta cauza nu exista disciplina care sa ne protejeze", a explicat Pompiliu Popescu pentru Digi Sport.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!