Marca l-a întrebat pe Gică Craioveanu ce nu merge în fotbalul românesc. Răspunsul a fost pe măsură

Gica Craioveanu Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 25 Iunie 2023, 17:27
Data actualizarii: Duminica 25 Iunie 2023, 17:27

Gică Craioveanu (55 de ani) a vorbit despre fotbalul din România, dar și despre cum arată viața lui după retragere, într-un interviu pe care l-a acordat pentru Marca.

Gică Craioveanu: ”Se gândesc doar la tatuaje și mașini scumpe”

Întrebat despre motivele pentru care România a părăsit scena principală a fotbalului european, Gică Craioveanu a răspuns că:

„Am fost pe locul trei în lume, după acel Campionat Mondial din 1994. În 1998 ne-am descurcat bine, dar ne-a eliminat Croația.

La echipa națională erau cel puțin 15-20 de jucători de top, însă, încetul cu încetul, fotbalul românesc a început să dispară”, a explicat fostul internațional român.

„De ce? Pentru că mulți patroni de cluburi vor să vândă fotbaliștii peste noapte. Imediat cum se afirmă vreun jucător, cer pe el 20 de milioane chiar dacă ei nu și-au făcut nici măcar debutul la echipa națională sau într-o competiție europeană. Și apoi se duc în Arabia, Azerbaijan, sau alte ligi modeste, cotate mai slab decât Superliga. Se gândesc doar la tatuaje și mașini scumpe”, a adăugat fostul jucător al lui Real Sociedad.

Fostul fotbalist român a declarat că „Lucrez la Onda Cero, la radio (în Spania). Mai lucrez și la o televiziune. Sunt directorul de imagine al Craiovei, clubul care m-a văzut crescând și mi-a deschis drumul spre liga Spaniei. 

Trăiesc la jumătatea drumului dintre Castellon și România, pentru că trebuie să fac multe deplasări și să văd multe meciuri. N-am parte de odihnă, însă sunt fericit.”

În cariera sa de jucător, Craioveanu a câștigat două Cupe ale României și două titluri de campion alături de Universitatea Craiova.

În Spania, el a trecut pe la echipe precum Villarreal, Getafe sau Real Sociedad.

Articol scris de Antonio Blagoci

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!