Gica Popescu capitan Steaua Bucuresti Fotbal intern

Gică Popescu, o nouă atribuție la Football Museum Bucharest: „Ne vedem pe teren”

Gică Popescu este „Căpitanul” Football Museum Bucharest.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 20 Septembrie 2022, 21:11
Data actualizarii: Miercuri 21 Septembrie 2022, 08:33

Marele jucător al Generației de Aur și căpitan al Barcelonei, Gică Popescu, devine Căpitanul Football Museum Bucharest, singurul muzeu din România dedicat fotbalului. Acesta se va implica activ în strategia pe termen lung a muzeului și în modul în care fiecare pasionat al fotbalului va experimenta cel mai iubit sport din România în noul muzeu din Centrul Vechi al Bucureștiului.

Muzeul Fotbalului se va deschide în curând în centrul istoric al Bucureștiului, iar iubitorii fotbalului vor avea parte aici de o experiență completă: expoziții cu tricouri și alte articole pline de istorie, instalații new media și simulatoare inedite, dar și meciuri și evenimente la care vor participa alături de de idolii lor din fotbal. În calitate de "căpitan" al muzeului, Gică Popescu îi va conduce pe vizitatori printr-un "meci" memorabil care va include toate aceste momente.

  • Gică Popescu, replică dură pentru Sepsi, după ce clubul covăsnean a amenințat cu retragerea din cauza scandărilor xenofobe

„Am fost căpitanul școlii generale, căpitan la liceu, căpitan la juniori, căpitan la echipa națională de juniori, căpitan la Universitatea Craiova la 20 de ani șitot așa, căpitan, căpitan, căpitan. Acum a venit momentul să fiu din nou căpitan. De această dată, echipa mea este mult mai numeroasă. Este formată din toți cei care iubesc fotbalul și care sunt așteptați aici să îl experimenteze așa cum n-au mai făcut-o vreodată. Ne vedem pe „teren", la Muzeul Fotbalului din București!", a declarat Gică Popescu.

Proaspăt "căpitan" al Muzeului Fotbalului, Gică Popescu își va expune aici o parte dintre tricourile purtate și încărcate de istorie. Printre ele se numără și cel cu care a cucerit Cupa UEFA alături de Galatasaray, după o finală cu Arsenal, în care a marcat penalty-ul decisiv. Tricoul poartă semnăturile tuturor coechipierilor lui.

„Un obiectiv al muzeului, locul care nu depinde de rezultatul unei partide, este să aducem în atenția vizitatorilor momente importante din fotbal. Ne propunem să facem echipă cu toți cei pasionați, iar această echipă, ca oricare alta, avea nevoie de un căpitan. Dacă te gândești la un căpitan din istoria fotbalului românesc, îți vine imediat în minte cel care a purtat banderola Barcelonei într-o echipă cu Ronaldo, Figo sau Guardiola. Prin cariera lui impresionantă și prin poveștile extraordinare pe care le are de spus, Gică Popescu este cel mai potrivit pentru rolul de căpitan al unui loc special precum Muzeul Fotbalului.”, a adăugat Romeo Bănică, Director Executiv Football Museum Bucharest.

Alături de tricourile lui Gică Popescu, la Football Museum Bucharest, vor putea fi admirate și cele ale altor fotbaliști legendari, dar și multe alte obiecte pline de istorie.

Câteva dintre articolele de valoare care se vor regăsi în muzeu: tricoul purtat de Maradona la Barcelona în sezonul 1983-1984, tricoul lui Hagi de la Real Madrid din sezonul 1990-1991, tricoul lui Ronaldo dintr-un meci al naționalei Braziliei, semnat de dublul câștigător al Balonului de Aur, dar și de Ronaldinho și Roberto Carlos. 

Despre Muzeul Fotbalului București

Football Museum Bucharest este primul muzeu al fotbalului din România și își propune să ofere publicului autohton și turiștilor străini care aleg să viziteze Bucureștiul o experiență de interacțiune cu istoria fotbalului la cele mai înalte standarde. Amplasat în Centrul Vechi al Capitalei, Football Museum Bucharest se întinde pe 8 niveluri și va găzdui colecții în premieră în România, experiențe interactive, spațiu de evenimente, fan-shop, bistro și cafenea.

Gica Popescu, dezvaluiri incredibile despre finala UEFA cu Galatasaray: "Am jucat cu zece copci"

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!