VIDEO EXCLUSIV Elogii la adresa lui Victor Pițurcă: ”A avut acest curaj! Nu i-a fost frică să facă asta”

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 05 Iunie 2024, 16:37
Data actualizarii: Miercuri 05 Iunie 2024, 16:36

Victor Pițurcă a avut trei mandate pe banca tehnică a României și unul la reprezentativa U21.

Cosmin Contra a avut o intervenție telefonică în cadrul emisiunii Emoții Europene, care se vede de luni până vineri pe Sport.ro și pe VOYO, în care a vorbit, printre altele, și despre fostul selecționer Victor Pițurcă.

Elogii la adresa lui Victor Pițurcă: ”A avut acest curaj! Nu i-a fost frică să facă asta”

Antrenorul a ținut să puncteze că Victor Pițurcă a avut încredere în deplină în lotul pe care l-a avut la România U21 și, odată cu instalarea sa la prima reprezentativă, a venit cu un val nou de tineri la echipa națională.

”A fost antrenorul care a avut curajul să aducă de la naționala de tineret 12 jucători, ceva de genul acesta. A promovat fără să clipească. Avea așa mare încredere în acea generație, încât nu i-a fost frică să promoveze foarte mulți jucători de la naționala de tineret”, a spus Cosmin Contra la Emoții Europene.

VIDEO Emisiunea integrală cu Ionel Ganea și Cosmin Contra la Emoții Europene (4.06.2024)

Cosmin Contra și-a făcut debutul la națională în 1996, sub comanda lui Anghel Iordănescu, la doar 20 de ani și patru luni. A bifat de atunci 73 de selecții și a reușit să-și treacă numele pe tabela de marcaj de șapte ori.

Cariera de antrenor a lui Victor Pițurcă

Pițurcă a debutat ca secundul lui Emeric Ienei la Steaua. I-a preluat pe roș-albaștri în 1992, ca în 1994 să o antreneze timp de un an pe Universitatea Craiova. Din '96 până în '98 a fost selecționerul României U21, ca în '98-'99 să dirijeze prima reprezentativă, la care a revenit în perioada 2004-2009, respectiv 2011-2014.

Fostul selecționer a mai antrenat-o pe Al Ittihad, iar ultima dată a dirijat Universitatea Craiova în 2019-2020.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!