Dragomir socheaza: "Pe National Arena mor oamenii ca sobolanii in caz de incendiu". Fostul sef al LPF spune ca planul de constructie N-A FOST respectat

Primul efect al dezastrului din Colectiv. National Arena SE INCHIDE! Anuntul facut de autoritati dupa ce arena de 55.000 nu a obtinut autorizatia

Tragedia petrecuta in urma cu patru zile in clubul Colectiv, soldata cu 32 de morti si peste 150 de raniti, are repercursiuni si asupra fotbalului. Dupa ce s-a aflat ca patronii clubului nu fusesera verificati si avizati corespunzator de ISU (Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta), a aparut stirea potrivit careia nici stadionul national, constructie de peste 250 de milioane de euro, nu ar beneficia de toate aprobarile si avizele.

National Arena poate gazdui pana la 55 de mii de fani, iar in cazul unui posibil incendiu se poate transforma intr-o catastrofa fara margini si fara precedent, spune Dumitru Dragomir, fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal. Dragomir spune ca planul de constructie al National Arena a fost modificat pe parcurs, iar stadionul nu mai are toate scarile de evacuare catre parcare si subsol.

"Nimeni nu are avizele ISU pentru ca nu au fost necesare, dar de acum inainte, dupa ordonanta de ieri, au timp sa regleze tot.

Stadionul National nu are scarile de la subsol cum trebuie. In proiect au fost, eu am sesizat la timpul respectiv, cand ei n-au mai facut scari, ci doar niste lifturi nenorocite.

Iar fotbalistii pe unde sa iasa? Daca acoperisul ia foc, mor oamenii ca sobolanii acolo, ca nu sunt scari, nu stii pe unde sa iesi.

Sa faca scarile! Constructorul trebuie, nu Primaria. Constructorul a zis ca economiseste nu stiu cate milioane de euro daca nu mai face scari. Asta e singurul stadion de pe suprafata pamantului fara scari!

Dupa ordonanta de ieri, toata lumea are timp sa-si rezolve problemele in 30 sau 60 de zile. La National Arena se rezolva totul in 90 de zile. Ei pot primi un termen rezonabil si sa remedieze tot. Eu asa am citit in presa, nu altceva.

Pe National Arena, daca ia copertina foc e prapad. Deci fotbalistii nu au pe unde sa iasa. Iar faptul ca autocarele ii lasa la nu stiu ce distanta de vestiare, de ei trebuie sa-si care bagajele pana la vestiare, nu am mai vazut nicaieri in lume.

Aia de la UEFA nici nu stiau ca nu exista scari. Ca ei au mers cu liftul, nu au vazut, nici nu s-au dat seama. Ala care a anulat scarile e un om nebun", a spus Dumitru Dragomir, fostul sef al LPF, la Sport.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO

Șapte județe din România au fost incluse pe lista zonelor de risc de către Germania
BRAT