Fotbal intern

Cutremur! Inca o echipa e foarte aproape sa se retraga din campionat: "Este clar ca ne desfiintam in aceasta iarna"

Bayern - Atletico Madrid, diseara de la 21:45, in direct la Sport.ro

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 06 Decembrie 2016, 18:05
Data actualizarii: Marti 06 Decembrie 2016, 18:16

Liga a doua a inceput sezonul cu 20 de echipe, dar nimeni nu stie cu cate il va termina. Pana acum, Soimii Pancota si ACS Berceni s-au retras, desfiintandu-se.

Si o a treia echipa este foarte aproape sa aiba aceeasi soarta!

Una dintre echipele importante ale esalonului secund, reprezentanta a unui oras cu traditie in sportul romanesc, ar putea pune lacat din iarna.

Este vorba despre CSM Ramnicu Valcea, echipa al carei finantator anunta: "Este clar ca ne desfiintam in iarna".

Liga2.ro scrie ca autoritatile locale din Valcea i-au anuntat pe conducatorii clubului CSM, Lucan Munteanu (manager) si Razvan Trandafir (administrator judiciar) ca nu vor mai sustine financiar proiectul. Primarul Mircia Gutau a decis sa nu mai dea bani de la Consiliul Local pentru CSM Ramnicu Valcea, insa pentru noul proiect pornit la nivel de juniori - SCM Ramnicu Valcea.

In aceste conditii, conducatorii clubului asteapta un semn din partea singurului finantator, SC Damila SA. In acest moment, cele mai mari sanse sunt de partea desfiintarii clubului, spune chiar managerul Lucian Munteanu.

"Domnul primar ne-a anuntat ca nu va mai sustine financiar clubul, pentru ca nu mai exista o baza legala pentru aceasta asociere. Va prelua stadionul si va percepe o taxa modica. Am cerut o adresa oficiala, care va fi trimisa administratorului judiciar pana la finalul acestei saptamani, apoi dansul va lua o decizie. Este clar ca nici actionarul majoritar, domnul Nitu, nu poate sustine echipa de unul singur. Cheltuielile la Liga a II-a sunt destul de mari.

In plus, exista si procesul pe rol cu Finantele, care genereaza o alta cheltuiala. Nu s-a intocmit nici macar planul de reorganizare, pentru ca se asteapta finalul procesului, astfel ca nu exista perspective de salvare. Clubul acesta a fost infiintat chiar de primaria Ramnicu Valcea, iar datoriile imputate de FISC, pentru care ne judecam, provin in majoritate din 2009, cand tot Consiliul Local era actionar", a spus Lucian Munteanu pentru liga2.ro

De cealalta parte, reprezentantii autoritatilor locale cred si ei ca echipa se va desfiinta.

"Parerea mea este ca, prin aceasta decizie, se desfiintaza fotablul de liga a doua la Valcea. Este clar ca se desfiinteaza aceasta echipa in iarna, firma Damila nu poate sustine singura clubul. Si datoriile vechi sunt din anii 2007-2009, cand legislatia era ambiguua si se platea impozit la conventii civile. Mai multe cluburi din tara procedau asa, dar la altele, Finantele nu au calculat dobanzi si penalitati", a spus si Mircea Poenaru, reprezentantul Consiliului Local la CSM Ramnicu Valcea.

CSM Ramnicu Valcea are o datorie de circa 26 miliarde lei vechi, dintre care 14,5 miliarde catre bugetul de stat, 9,6 miliarde dobanzi si 2,3 miliarde penaltitati.

Modifică setările cookies