Fotbal intern

Condiția ca Ionuț Chirilă să mai antreneze în România: „Trebuie să și produci, nu doar să cheltui!”

Ionuț Chirilă, despre problemele fotbalului românesc. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 14 Aprilie 2022, 08:37
Data actualizarii: Joi 14 Aprilie 2022, 08:40

Ionuț Chirilă (56 ani) a pregăti-o în acest sezon pe Academica Clinceni. Antrenorul a preluat clubul din Ilfov când acesta avea doar 2 puncte după primele 9 etape. Paradoxal, a plecat tot după 9 jocuri în care cu el pe margine, Clinceniul a acumulat tot 2 puncte. 

La 4 luni după despărțirea de penultima clasată a Ligii 1, Ionuț Chirilă a precizat că este dispus să mai antreneze în România, doar că dorește să aibă parte de o situația financiară echilibrată, nu cum s-a întâmplat la ultimele echipe unde a fost sub contract. 

Ionuț Chirilă: „Aducem jucători expirați pe care nu-i mai vrea nimeni în lume!”

„Aș mai antrena în România. Dar să beneficiez de condiții umane, cu bani nu foarte mulți, pentru că trebuie să și produci bani, nu doar să cheltui. Eu cred că am ajuns la maturitatea la care să conduc o echipă la care balanța cheltuielilor să fie egală.

Aberațiile și sumele din fotbalul românesc duc la situația în care am ajuns. Faptul că noi aducem jucători expirați pe care nu-i mai vrea nimeni în lume, ocupând locul unor jucători talentați se repercutează către echipele naționale. Care de 20 de ani nu se mai califică la un Campionatul Mondial. Noi nu construim jucători. Și o să ajungem să naturalizăm. Cum s-a întâmplat cu Camora.

Jucătorii tineri români rămân la stadiul de speranțe, pentru că nu sunt antrenați la nivel înalt. Trebuie să exporți jucători la 19-20 de ani ca să revină la 22 de ani la națională”, a declarat Ionuț Chirilă pentru Realitatea Sportivă.

Modifică setările cookies