VIDEO EXCLUSIV Cine e "Fălcosul meu"? Ioan Andone a dezvăluit de unde vine porecla: "Eram în fața blocului..."

Ioan Andone microbeast Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 06 Iulie 2024, 15:19
Data actualizarii: Sambata 06 Iulie 2024, 15:19

Ioan Andone, cunoscut și sub porecla „Fălcosul”, a dezvăluit originea acestui apelativ în cadrul emisiunii "microBEAST" de pe PRO TV, moderată de George Tănase și Ionuț Rusu. 

Întrebat de unde vine porecla, Andone a răspuns cu umor și sinceritate, urmată de o incursiune din copilăria sa.

"(De unde vine porecla 'Fălcosul'?) De la constituție (n.r - râde), eu semăn foarte mult cu mama. Tata nu o avea, dar din ramura familiei mamei, frații ei erau toți cu 'constituția' asta și știi cum e, din cauza că ești exagerat, porecla din copilărie mi-a fost Fălcosul, nu de la fotbal. Eram în fața blocului, știi cum era, tu îl poreclezi pe ăla, ăla pe tine... Lui tata nu prea îi plăcea, dar eu nu am avut treabă, ca și copil, dacă te obișnuiești...", a spus Ioan Andone, în cadrul emisiunii "microBEAST" de pe PRO TV.

Ioan Andone, o carieră de succes pe teren și nu numai

Născut pe 15 martie 1960, în comuna Șpălnaca, județul Alba, Ioan Andone a avut o carieră de succes atât ca jucător, cât și ca antrenor. 

Cunoscut pentru jocul său robust și determinarea sa pe teren, Andone a început să-și facă un nume la echipa Corvinul Hunedoara. 

Transferul său la Dinamo București în 1983 a marcat începutul unei perioade de glorie, unde a câștigat două titluri de campion al României (1983-1984, 1989-1990) și două Cupe ale României (1983-1984, 1985-1986).

La nivel internațional, Andone a fost o prezență constantă în echipa națională a României, pentru care a jucat 55 de meciuri și a marcat două goluri. A participat la Campionatul European din 1984 și la Cupa Mondială din 1990, fiind un lider al generației sale.

Cariera de antrenor

După retragerea din activitatea de jucător, Ioan Andone a avut o carieră de succes ca antrenor. A condus echipe precum Dinamo București, CFR Cluj și Apollon Limassol, câștigând titluri de campion, cupe și supercupe.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!