Fotbal intern

Noi reguli pentru fotbaliștii din România! FRF a făcut obligatoriu Certificatul Verde sau testul negativ

Federația Română de Fotbal a anunțat, prin intermediul site-ului oficial, noul protocol pentru disputarea meciurilor interne, în contextul pandemiei de COVID-19.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 20 Octombrie 2021, 15:47
Data actualizarii: Marti 30 Noiembrie 2021, 23:23

Potrivit FRF, începând de joi, fotbaliștii vor putea evolua în competițiile din România doar dacă prezintă Certificatul Verde (QR code) sau dovada unui test negativ.

FRF, noi reguli pentru jucătorii din România

"Echipele vor trimite la FRF([email protected]) și, pentru Liga 1, la LPF, un tabel cu componenții clubului care au fost testați RTPCR sau prin test antigen rapid pentru COVID-19. Acesta trebuie să conțină numele, prenumele, funcția, data recoltării testului, tipul de test efectuat și rezultatul.

De asemenea, trebuie trimis și un document cu buletinele de analiză scanate, precum și deciziile DSP în urma eventualelor anchete epidemiologice. Acest model de informare se va menține pe toată durata competiției. Suplimentar față de cele de mai sus, vor fi prezentate documentele aferente fiecărei persoane din delegația unei echipe (staff + jucători + alți oficiali) la fiecare meci disputat de echipa respectivă.

Astfel, pentru jucători, Certificatul Verde (QR code) trebuie să fie anexat carnetului de joc (la fel ca și viza medicală – condiție pentru dreptul de joc), arbitrul având obligația verificării acestor documente. Pentru evitarea oricărui dubiu, doar în situația jocurilor la care participă jucători minori (exceptați de la testare), obligația prezentării QR Code-urilor se aplică doar pentru membrii delegației (staff+jucători+alți oficiali) majori”, se arată în comunicatul emis de FRF.

Modifică setările cookies